Mai întâi să vă prezint o mică ştire de pe site-ul Live Science.com şi apoi să o comentăm împreună:
„Câteva oase fragmentare, despre care se credeau iniţial că ar putea reprezenta rămășițele unor oameni neanderthalieni, aparţineau de fapt epocii medievale italiene, spun noi cercetări realizate de specialiştii italieni. Studiul şi-a propus o reanalizare a unui dinte, care a fost găsit într-o peșteră în nord-estul Italiei, împreună cu un os de deget și un alt dinte. Iniţial, cercetătorii au identificat aceste resturi ca aparținând neanderthalienilor, strămoşii noştri care au dispărut în urmă cu aproximativ 30.000 de ani. În schimb, noul studiu arată că oasele aparțin modernului Homo sapiens.
Dinții și osul au fost găsite în peștera San Bernardino în anii 1980, într-un strat de piatră datând din epoca Neanderthal, în urmă cu aproximativ 28.000-59.000 ani. Dar locația nu este suficientă pentru identificarea unei vechimi, a declarat cercetătorul italian Stefano Benazzi, antropolog la Institutul Max Planck pentru Antropologie Evoluţionară din Germania. Este necesară şi o analiză a oaselor în sine. Anterior, cercetătorii au efectuat această analiză, dar le-au lipsit instrumentele high-tech disponibile pe care oamenii de ştiinţă le au la dispoziţie în ziua de azi.
Concluzia a fost foarte clară: în loc de a avea cel puțin 30.000 de ani, aşa cum se presupunea iniţial, s-a descoperit că dintele datează între anii 1420 și 1480″.
Acesta este doar un simplu exemplu care arată cum funcţionează ştiinţa în ziua. Ni se spune că modelul X sau rezultatul Y este adevărat şi trebuie luat în considerare, pentru ca apoi, după o anumită perioadă de timp să ni se explice: „Ştiţi, de fapt tot ceea ce ştiaţi până acum e greşit. De fapt, rezultatul Z e cel corect”. Eu stau şi mă întreb: dacă abia acum ştiinţa recunoaşte că are instrumentele necesare pentru analiza unor rămăşiţe de oase umane, asta înseamnă că tot ceea ce am fost învăţaţi până acum e posibil să fie eronat. E posibil ca multe dintre fragmentele care au fost datate aparţinând oamenilor din Neanderthal să aparţină, de fapt, antichităţii sau Evului Mediu. Dacă până acum ştiinţa nu a reuşit să facă diferenţa dintre un os de acum 30.000 de ani şi altul de acum 500-600 de ani, atunci cum aş putea avea eu încredere că oasele de dinozauri găsite până în prezent sunt vechi de cel puţin 65 de milioane de ani? N-ar putea să fie mult mai recente? Vezi pentru asta, articolul acesta din 2010: Dinozaurii au existat odată cu oamenii? Misterul de la Paluxi, în care arătam că dinozaurii ar fi putut fi contemporani cu oamenii.
Eu doar îmi pun întrebarea; nu înseamnă, de-acum, că am şi tras o concluzie definitivă…