În Siria a fost descoperit un artefact misterios, vechi de 9.000 de ani, ce are sculptat pe el două chipuri umane! Arheologii cred că ar putea fi vorba de reprezentarea unor „fiinţe supranaturale”!


CHIPURI MISTERIOASE SIRIAArheologii au descoperit în sudul Siriei o vergea străveche care avea sculptată pe ea două fețe umane, scrie livescience.com.  Artefactul, având vechime de 9.000 de ani, a fost descoperit în apropierea unui cimitir, unde aproximativ 30 de persoane au fost îngropate fără capete, care au fost descoperite într-un spațiu de locuit din apropiere.

„Descoperirea este foarte neobișnuită. Este unică”, a declarat co-autorul studiului, Frank Braemer, arheolog ​​la Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică din Franța. Vergeaua sau bagheta, care a fost probabil folosită într-un ritual de înmormântare demult pierdut, prezintă una din înfăţişările timpurii de chipuri umane din acea perioadă.

Cercetătorii au descoperit prima baghetă în timpul săpăturilor din 2007 și 2009 ce au avut loc în sudul Siriei, într-un loc numit Tell Qarassa, unde exista o movilă artificială alcătuită din rămăşiţele vieţilor umane strânse în straturi dea lungul mileniilor. Deși multe situri arheologice uimitoare au fost jefuite sau bombardate în timpul războiului civil sirian, acest sit se află într-o zonă destul de liniștită, şi a scăpat până în prezent de distrugeri. Alte dovezi arheologice din acest sit sugerează că aceşti locuitorii antici au fost printre primii fermieri din lume.

Revenind la descoperire… După ce scheletele și bagheta au fost îngropate, cineva s-a dus, a dezgropat și a îndepărtat craniile, care au fost plasate în zona de de locuit a așezării. Bagheta de os a fost probabil sculptată din coasta unui bour, strămoşul sălbatic al vitelor, și are aproximativ 12 centimetri lungime. Două fețe cu aspect natural, cu ochii închiși, au fost sculptate pe os; bagheta a fost spartă în mod intenționat la ambele capete, şi ea probabil că avea mai multe fețe.

Scopul relicvei şi simbolismul ei rămâne un mister. „Este în mod clar legat de ritualurile funerare, dar ce fel de ritualuri este imposibil de spus”, a declarat Braemer. Descoperirea marchează o tranziție în cultura care este mult mai interesată de formele umane. Artefactele mai vechi au, de obicei, reprezentări nu ale oamenilor, ci ale animalelor. Artefactele descoperite în Iordania și Anatolia, din aceeași perioadă, au, de asemenea, reprezentări naturale ale formelor umane, ceea ce sugerează că această tendință a apărut simultan în regiunile din întreg Orientul Mijlociu.

O ipoteză interesantă ar fi aceea că aceste fețe umane ar reprezenta ființele supranaturale, văzute într-o formă umanizată.

P.S. Ultima propoziţie a textului e chiar şocantă. Despre ce fiinţe supranaturale ar fi vorba? Există vreo legătură cu extratereştrii?


Lasă un comentariu