Un zumzet misterios se aude în adâncurile Oceanului Arctic! Conspiraţioniştii spun că ar putea fi vorba de zgomotul produs de o navă extraterestră prăbuşită în ocean…

  •  
  •  
  •  
  •  

sunet-misterios-canadaSite-ul Mother Nature Network scria pe 4 noiembrie 2016 despre un mister care a apărut în adâncurile Oceanului Arctic, în jurul Strâmtoarei Hecla din Canada. Vânătorii și pescarii locali au spus că aud un zgomot misterios ce provine de pe fundul oceanului, zgomot pe care nu l-au mai auzit până acum. Huffington Post scria şi el pe 7 noiembrie 2016 că zgomotul poate fi auzit prin carenele navelor de pescuit și chiar ale navelor mai mari.

Problema este că sunetul pare să fi alungat fauna sălbatică locală, care trăieşte în acest habitat. Mamiferele marine se bazează pe auz pentru a naviga și pot fi destul de sensibile la zgomote nefamiliare, cum ar fi cele cauzate de sonar. Localnicii Inuit din zonă îşi asigură hrana din vânătoarea mamiferelor marine, aşa că această problemă le preocupă.

Atunci când marina militară canadiană a investigat aceste zgomot, inclusiv printr-un survol al unei ambarcațiuni de patrulare maritimă CP-140 Aurora, care deţine o serie de senzori, nu s-a putut detecta sursa zumzetului care a apărut peste noapte. Cu toate acestea, localnicii insistă ca zgomotul persistă.

Teorii despre zumzetul misterios

O serie de teorii au fost imaginate cu privire la sursa sunetului. O companie numită Baffinland Iron Mines Corporation, care extrage minerale din Insula Baffin (Canada), a efectuat o serie de prospectări oceanice cu ajutorul sonarului în trecut. Dar compania neagă faptul că ar fi făcut acum astfel de prospectări în zona afectată.

Unii au dat vina pe organizaţia ecologistă Greenpeace. Aceasta se opune vânătorii de mamifere marine, în special de balene. Teoria conspirației spune că Greenpeace ar fi provocat în mod deliberat zgomotul, pentru a alunga balenele din zone, astfel încât acestea să nu mai fie vânate de localnici. Dar, un purtător de cuvânt al Greenpeace a negat o asemenea ipoteză.

Armata canadiană a negat, de asemenea, că ar desfășura vrea activitate militară în zonă, care să provoace aceste zgomote. Aşa că ce ipoteză mai rămâne? Desigur, cea a OZN-urilor. Site-ul UFO Sightings Daily.com pretinde că zumzetul misterios ar fi putut fi provocat de o bază extraterestră subacvatică, pe când alţi conspiraţionişti spun că este vorba de o navă spaţială extraterestră prăbuşită în apele reci din nordul Canadei.

Orice ar fi, misterul zgomotului rămâne…


  •  
  •  
  •  
  •