Timp de 1 an, locuitorii unei aşezări din Marea Britanie sunt „bombardaţi” de un zumzet misterios, care le face viaţa un calvar. E ceva natural sau e un nou experiment pe oameni?


Locuitorii unei aşezări din Marea Britanie (Holmfield, Halifax), spun că timp de 1 an sunt bombardaţi de un zumzet misterios, în surdină, care le-a afectat sănătatea şi i-a făcut incapabili să mai doarmă. Pur şi simplu, ei se simt „torturați” în casele lor.

Se crede că unitățile industriale locale ar putea fi de vină pentru acest zumzet, dar o anchetă locală încă n-a reuşit să identifice în mod exact sursa.

O locuitoare, pe nume Yvonne Conner, a spus că zgomotul de joasă frecvență îi afectează sănătatea. Din cauza acestui zumzet, mulţi au trebuit să-și schimbe programul de lucru ca urmare a lipsei de odihnă, iar alții pleacă din zonă în timpul weekend-ului, pentru a scăpa de acest zumzet măcar 2 zile.

Se pare că zgomotul misterios provoacă nu doar lipsa somnului, dar şi dureri de cap, presiune în partea din față a capului, ceaţă în vedere, urechi dureroase, stres și anxietate.

Autorităţile spun că vor continua anchetele, nefiind convinşi că există o singură sursă de zgomot, ci mai multe.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): bbc.com

P.S. Oare se mai face încă un experiment secret, prin care oamenii dintr-o anumită zonă sunt supuşi unui zgomot în surdină, timp de 1 an, pentru a vedea care sunt efectele? Tot ce-i posibil…


Lasă un comentariu