Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

În Sicilia a fost descoperit un monolit misterios („un Stonehenge submarin”), vechi de cel puţin 9.000 de ani, care ar putea rescrie istoria

 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

blankÎn 2015, un monolit lung de 13 metri, a fost descoperit în apele de pe coasta Siciliei la o adâncime de aproximativ 40 de metri. Această descoperire arheologică care seamănă cu structura enigmatică a lui Stonehenge ar putea rescrie istoria pe care o cunoaștem.

Monolitul artificial găsit în Marea Mediterană are o vechime de cel puțin 9.350 de ani. El cântărește aproximativ 15 tone și este împărțit în două părți. Are trei găuri cu un diametru similar: una care o traversează complet pe vârful său și alte două pe cele două laturi ale monolitului.

Monumentul preistoric Stonehenge din Anglia constă dintr-o serie de pietre aflate în picioare, fiecare având în jur de 4 metri înălțime, circa 2,5 metri lățime și cântărind în jur
de 25 de tone. Celebrul monument neolitic este aliniat la apusul solstițiului de iarnă și la răsăritul solstițiului de vară și se crede că a fost folosit de oamenii antici pentru a cerceta cerurile. Se consideră, de asemenea, că monumentul a fost un loc religios în care oamenii se închinau strămoșilor lor. Unii au sugerat că Stonehenge era un loc de vindecare, deoarece pietrele lovite făceau un zgomot considerat că are puteri mistice sau vindecătoare.

Monolitul a fost găsit într-o fostă insulă a canalului sicilian. Insula, potrivit arheologilor, a fost scufundată în timpul unei inundații ce a avut loc în urmă cu aproximativ 9.300 de ani. Monolitul a necesitat un sistem de tăiere, extracție, transport și instalare care dezvăluie
fără îndoială abilități tehnice importante și o inginerie excelentă a oamenilor din acele vremuri.

blank„Credința că strămoșilor noștri le-au lipsit cunoștințele, abilitățile și tehnologia pentru a exploata resursele marine sau a face traversări maritime, trebuie abandonată”, au spus arheologii, după această descoperire. Construcția monolitului arată că oamenii străvechi erau capabili să extragă, să taie și să transporte o piatră uriașă.

Cine au fost cei care au construit monolitul? Încă nu se ştie exact civilizaţia; totodată, nu se cunoaşte dacă monolitul mediteranean este singur sau face parte dintr-un grup, așa cum se vede la Stonehenge, care este mult mai tânăr, fiind construit în jurul anului 2.600 î.Hr.

Datarea cu radiocarbon a fragmentelor extrase din piatra monolitică indică faptul că piatra însăși are o vechime de 40.000 de ani, în timp ce fundul mării care înconjoară monolitul are 10 milioane de ani vechime.

blankPână în prezent, nu s-au aflat multe despre civilizația umană preistorică. Dar, deocamdată, oamenii de știință încep să admită că greșesc în ceea ce privește cronologia istoriei și că multe enigme încă există…


 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu