Celebrul Romulus, fondatorul Romei, a dispărut de pe faţa Pământului printr-o „răpire extraterestră”, în plină eclipsă de Soare şi furtună?


Istoricul roman Titus Livius (59 î.Hr. – 17 d.Hr.), autorul istoriei Romei – „Ab urbe condita” („De la fondarea Romei”), ne povesteşte de legenda creării Romei, cu Romulus şi Remus, gemenii care au fost alăptaţi de o lupoaică. Unii se întreabă dacă Romulus, fondatorul Romei, a fost o figură istorică reală sau o creație a mitologiei romane… Ţinând cont de faptul că Romulus a fost fiul zeului Marte, unii conspiraţionişti consideră că, de fapt, el ar fi fost un hibrid om-extraterestru, cuvântul „zeu” din vechime putând fi asimilat cu cel de „extraterestru”, care a venit în vechime pe Terra.

Din opera lui Titius Livius reţinem însă o altă relatare interesantă – dispariţia lui Romulus, ce este descrisă astfel: „Într-o zi,
când îşi inspecta trupele pe Câmpul lui Marte, învecinat cu Mlaştina Caprei, s-a iscat o furtună, cu tunete asurzitoare. Romulus a fost învăluit de un nor atât de des, încât l-a ascuns privirii tuturor celor prezenţi şi din acel moment nu a mai fost zărit nicăieri în lume“.

O altă versiune, cea a scriitorului grec Plutarh, dispariţia s-a produs tot în vecinătatea „Mlaştinii Caprei”, dar în altă modalitate. În timp ce avea loc o adunare a senatorilor şi a cetăţenilor, „în acea împrejurare aerul s-a învolburat brusc şi s-a schimbat într-un mod miraculos, lumina soarelui a scăzut şi toţi au fost cuprinşi de un întuneric surprinzător, însoţit de tunete înfricoşătoare şi de vijelie. Atunci mulţimea s-a împrăştiat şi a luat-o la goană. Când s-a potolit furtuna şi a reapărut lumina, oamenii au revenit la locurile lor şi s-au interesat, plini de teamă, unde este regele, dar acesta nu a mai putut fi găsit”.

În versiunea lui Plutarh, se arată că dispariţia lui Romulus a fost însoţită, în acelaşi timp, de o eclipsă şi de o mare furtună (aceasta din urmă a fost menţionată şi de Titus Livius), rezultând o combinaţie, cu siguranţă înspăimântătoare, care i-a determinat pe oameni să o ia la fugă pentru a-şi salva viaţa.

Această legendă a dispariţiei mie îmi sună a „răpire extraterestră”. Însă, cum rămâne cu anunţul făcut de cotidianul „The New York Times”, în februarie 2020, conform căruia ar fi fost descoperit mormântul lui Romulus? Este acela, cu adevărat, mormântul fondatorului Romei?