Astronomii au stabilit că o exoplanetă aflată la 13,8 ani-lumină faţă de noi (Wolf 1061c) are o atmosferă asemănătoare Pământului şi ar putea găzdui viaţă extraterestră


În ultima perioadă, exoplaneta Wolf 1061c a fost mult urmărită. Ea orbitează în jurul stelei Wolf 1061, o stea roşie pitică descoperită în 1919 de către un astronom german, pe nume Max Wolf.

Astronomii au măsurat şi au determinat faptul că exoplaneta se află la o distanţă de 13,8 ani-lumină depărtare faţă de noi şi are un mare potenţial în a găzdui viața extraterestră. De ce? Pentru că, atât cât s-a putut stabili până acum, se pare că exoplaneta are o atmosferă similară cu cea a Pământului, fiind clasificată ca o planetă de clasă M, spre deosebire de celelalte planete ale sistemului nostru solar.

Aşadar, nu este de mirare că această planetă îndepărtată a devenit obiectul mai multor cercetări pentru oamenii de știință, inclusiv pentru o echipă de cercetare de la Universitatea de Stat din San Francisco. Cercetarea lor a descoperit mai multe fapte interesante despre Wolf 1061c, inclusiv faptul că această exoplanetă ar putea găzdui o viață extraterestră.

Wolf 1061c este considerată a fi o planetă stâncoasă, un fel de „Super Pământ”, întrucât masa sa este de circa 4,3 ori mai mare decât cea a Pământului, iar raza sa este de peste 1,5 ori mai mare. Wolf 1061c are o densitate estimată a fi de 1,6 ori mai mare decât cea a Pământului. Astronomii consideră că Wolf 1061c este cea de-a treia apropiată locaţie, potențial locuibilă, după planeta Marte și exoplaneta Proxima Centauri b.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO