Astronomii au stabilit că o exoplanetă aflată la 13,8 ani-lumină faţă de noi (Wolf 1061c) are o atmosferă asemănătoare Pământului şi ar putea găzdui viaţă extraterestră


În ultima perioadă, exoplaneta Wolf 1061c a fost mult urmărită. Ea orbitează în jurul stelei Wolf 1061, o stea roşie pitică descoperită în 1919 de către un astronom german, pe nume Max Wolf.

Astronomii au măsurat şi au determinat faptul că exoplaneta se află la o distanţă de 13,8 ani-lumină depărtare faţă de noi şi are un mare potenţial în a găzdui viața extraterestră. De ce? Pentru că, atât cât s-a putut stabili până acum, se pare că exoplaneta are o atmosferă similară cu cea a Pământului, fiind clasificată ca o planetă de clasă M, spre deosebire de celelalte planete ale sistemului nostru solar.

Aşadar, nu este de mirare că această planetă îndepărtată a devenit obiectul mai multor cercetări pentru oamenii de știință, inclusiv pentru o echipă de cercetare de la Universitatea de Stat din San Francisco. Cercetarea lor a descoperit mai multe fapte interesante despre Wolf 1061c, inclusiv faptul că această exoplanetă ar putea găzdui o viață extraterestră.

Wolf 1061c este considerată a fi o planetă stâncoasă, un fel de „Super Pământ”, întrucât masa sa este de circa 4,3 ori mai mare decât cea a Pământului, iar raza sa este de peste 1,5 ori mai mare. Wolf 1061c are o densitate estimată a fi de 1,6 ori mai mare decât cea a Pământului. Astronomii consideră că Wolf 1061c este cea de-a treia apropiată locaţie, potențial locuibilă, după planeta Marte și exoplaneta Proxima Centauri b.