EXCLUSIV! Fabuloasa comoară a piratului francez Olivier Levasseur. A reuşit cineva s-o găsească?


În secolul al XVIII-lea, Olivier Levasseur, poreclit La Buse, a fost ultimul dintre celebrii pirați din Oceanul Indian, care a jefuit o mulțime de lucruri valoroase. Sfârșitul piratului a venit însă când nava sa a fost capturată de căpitanul unei nave franceze „Medusa”. Olivier a fost aruncat în închisoare și condamnat la moarte în anul 1730. Potrivit unei legende, ultimele sale cuvinte au fost „Găsiți-mi comoara, cel care o poate înțelege!” Și a aruncat o criptogramă în public. Nimeni nu știe dacă Olivier glumea sau dacă spunea adevărul, dar a aprins dorința în inimile aventurierilor.

Olivier Levasseur a vizitat în mod repetat insulele Seychelles și se credea că acesta este locul unde prada a fost ascunsă. Multe expediții au fost făcute pentru a vâna comoara din Seychelles. Aceste expediţii s-au ghidat după mai multe exemplare ale presupusei hărți pe care piratul a aruncat-o în mulțime. Olivier a fost un cunoscător în domeniul mitologiei grecești și ar fi criptat reperele majore ale comorii pe hartă.

În afară de Seychelles, comoara a mai fost căutată in însulele din apropiere – Madagascar, Sainte-Marie Rodrigues și Réunion, dar fără rezultate. Mulți vânători de comori au renunțat și s-au împăcat cu gândul că această comoară a lui Levasseur era doar o glumă.

Cu toate acestea, unii încă mai cred că Levasseur și-a ascuns comoara cu multă inteligență astfel încât să fie aproape imposibil să fie găsită. În 1973, William Loring Esperance Bescherelle s-a angajat în căutarea comorii lui Levasseur, pe care a estimat-o la aproximativ 20 de milioane de lire sterline. Besherel a susținut că tatăl său i-a spus unde s-o caute. El a cheltuit o mulţime de bani pentru a săpa un șanț uriaş de 45 de metri lățime și de 15 metri adâncime, reușind să găsească resturile unei structuri de piatră construită de pirați. Cu toate acestea, Bescherelle credea că ele nu sunt ruine, ci o hartă de piatră care arăta adevărata locație a comorii ascunse. Pe lângă ruine, a fost găsit un schelet, care ar fi aparținut unui sclav care a ajutat la îngroparea comorii.

În satul Bel Ombre de pe insula principală Mahe din arhipelagul din Seychelles, mulți oameni încă mai cred că Levasseur și-a îngropat comoara. La fel a crezut și un alt englez, Reginald Herbert Cruise-Wilkins. El a căutat comoara atât de mult, încât a devenit atracția vie a insulei. El a săpat și a găsit o mulțime de lucruri, printre care nişte scări de piatră, care se presupune că ar duce într-o peșteră. Căutarea lui a durat 20 de ani și a costat o avere.

Întreaga plajă din Bel Ombre a fost săpată cu tranșee și tuneluri sub nivelul mării și înconjurată de pereți de beton pentru a proteja dispozitivele de pompare a apei de valurile oceanice. În cele din urmă, Reginald era convins că a găsit comoara într-o peşteră, dar, pentru a ajunge la ea, au fost necesare lucrări de inginerie foarte complexe, astfel încât peștera să nu fie inundată de apa din ocean. A reușit să găsească un pistol foarte vechi, mai multe figurine sculptate, o cană de vin din secolul al XVII-lea, un tun și câteva monede. Reginald știa că se apropie cu adevărat de bogățiile nespuse, dar, cu toate acestea, nimeni nu a voit să-i finanțeze lucrarea. Poate că într-o zi cineva va continua ideea nebunească a lui Reginald și se va alătura clubului milionarilor…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO