Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Încă o mare enigmă legată de harta lui Piri Reis, despre care nu s-a vorbit până acum

 • 183
 •  
 •  
 •  
  183
  Shares

blankAşa cum am mai spus şi altă dată în mai multe articole, una dintre cele mai mari enigme ale lumii este celebra hartă a lui Piri Reis din 1513. Atunci când a fost găsită (în 1929), ea a provocat o adevărată senzaţie internaţională, pentru că harta din secolul al XVI-lea prezenta detalii incredibile încă nedescoperite în acele vremuri.

Ceea ce surprinde pe această hartă este că ea are trasate graniţele Antarcticii şi anume fără gheaţă. Cercetătorii au constatat că întreaga coastă a Antarcticii din harta lui Piri Reis a fost descrisă perfect, însă înainte ca acest continent să fie acoperit cu gheaţă, aşadar cu mai bine de 6.000 de ani în urmă. Dar, astăzi nu vom vorbi despre acest subiect, ci despre altul, mai puţin discutat de către specialiştii în mistere.

Astfel, harta lui Piri Reis are un defect care nu poate să fie explicat în niciun fel, care nu pare să corespundă restului tabloului: ea prezintă numai coastele răsăritene ale Cubei, întreaga parte apuseană lipsind. În schimb, în partea apuseană este atașat ceva care nu poate să fie Cuba și este de două ori mai mare decât sunt insulele Caraibe din zilele noastre.

Este evident că Piri Reis a avut probleme cu insula Cuba, căci a și dat un nume greșit: Espaniola. Cristofor Columb nu a botezat Cuba „Espaniola, dar a numit insulele învecinate cu ea, Haiti și Republica Dominicană, „Hispaniola”.

Cum de a scăpat această greșeală țipătoare într-o hartă altminteri perfectă? E posibil ca Piri Reis să fi folosit o hartă foarte veche, pe care Cuba era desenată cu totul altfel decât este astăzi, dar că a avut și o hartă a lui Columb. Greșeala privitoare la Cuba putea să apară dintr-o confuzie între harta lui Columb, pe de o parte, și vechea hartă din sursă necunoscută, pe de alta.

Însă ce apare pe harta originală, străveche – care ar fi putut foarte bine să provină din Biblioteca din Alexandria – în locul Cubei? Cum este posibil ca cineva ca Piri Reis să ajungă să facă un ase­menea talmeș-balmeș cu insula Cuba din Caraibe, în schimb, să reproducă atât de exact coastele Antarcticii? Fără îndoială, trebuie ca în originalul necunoscut să fi apărut altceva, pro­babil o insulă mare. Este posibil să fi fost Atlantida? Nivelul actual al cunoștințelor noastre nu este în măsură să răspundă la această întrebare.


 • 183
 •  
 •  
 •  
  183
  Shares
Reclame
Orgoni Crystal