Naziştii erau pe punctul de a construi o armă nimicitoare – arma Soarelui – cu ajutorul căreia ar fi putut câştiga cel de-al doilea război mondial


Io9.com scrie un articol interesant despre cum oamenii de ştiinţă germani care lucrau pentru nazişti plănuiau să construiască o „armă a Soarelui”, care ar fi putut distruge multe zone din lume. Această informaţie a fost dezvăluită de experţii din armata americană în anul 1945 şi a fost publicată în revista „Life”. Conform articolului publicat în revista „Life” din 1945, oamenii de ştiinţă nazişti plănuiau să construiască o uriaşă oglindă în spaţiu, care ar fi putut acţiona ca o armă devastatoare, prin focalizarea razelor solare.

Ideea originală datează din 1923, şi a fost propusă de Hermann Oberth. Acest dispozitiv monstruos putea fi utilizat pentru a ataca oraşele inamice sau pentru a fierbe efectiv anumite zone ale oceanelor. S-ar fi putut produce incendii devastatoare pe anumite zone ale planetei.

Autorul original al ideii, Oberth, scria următoarele: „Oglinda mea spaţială e asemănătoare cu oglinzile de mână folosite de şcolari pentru a produce flashuri de lumină în interiorul claselor lor.” În ciuda potenţialului destul de mare pentru construcţia unei asemenea arme, totuşi tehnologia limitată a vremii dădea puţine speranţe pentru a se putea construi aşa ceva. Dar dacă s-ar fi reuşit, poate că soarta celui de-al doilea război mondial ar fi fost cu totul alta…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO