De 1 aprilie, a trecut lângă noi o bogăţie imensă: un asteroid de platină ce valorează 40 de trilioane de dolari! Şi nu e păcăleală…


De pe RT.com aflăm o ştire din nou îngrijorătoare şi care nu este păcăleală! Cică pe 1 aprilie 2013, numai puţin de 4 asteroizi au trecut prin apropierea Pământului. Cel mai mare, 4034 Vishnu, cu un diametru de 800 de metri, a trecut la 23 milioane de kilometri distanţă faţă de Pământ. Dacă ar fi căzut pe Pământ, 4034 Vishnu ar fi produs pagube enorme şi pierderi de vieţi omeneşti însemnate; în 1908, asteroidul Tugunska, cu un diametru de doar 100 de metri, a distrus o suprafaţă de mii de kilometri pătraţi în Siberia. Cel mai aproape dintre cei 4 asteroizi, EN 89, a trecut pe 1 aprilie  la doar 5 milioane kilometri depărtare faţă de planetă.

În articolul acesta recent (https://www.lovendal.ro/wp52/prea-multe-comete-stralucitoare-avem-anul-acesta-prea-multi-meteoriti-cad-in-anul-2013-pe-pamant-vine-peste-noi-un-gigantic-obiect-ceresc/) vorbeam despre faptul că, în ultima vreme, prea multe corpuri cereşti apar în apropierea Pământului, iar ştirea de acum nu-mi vine decât să-mi confirme ipoteza.

Totuşi, v-aş mai spune o chestie interesantă, legată de primul asteroid, Vishnu. O companie care evaluează importanţa corpurilor cereşti în viitoare operaţiuni miniere spaţiale – Astrorank – a apreciat că asteroidul 4034 Vishnu – ce e compus în special din platină şi nichel-fier – ar valora 40 de trilioane de dolari, dacă ar fi exploatat…o sumă absolut colosală, care înseamnă mai mult decât jumătate din PIB-ul anual al tuturor statelor lumii!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock