Către paradis şi înapoi: extraordinara poveste a unei doctoriţe care a vizitat paradisul după ce s-a înecat într-un râu

  •  
  •  
  •  
  •  

CBN ne prezintă o poveste emoţionantă: o doctoriţă (medic chirurg), pe nume dr.Mary Neale, s-a înecat într-un râu, a stat pentru un timp la hotarul între viaţă şi moarte, şi, după ce şi-a revenit, a spus tuturor despre vizita sa în paradis. Întreaga poveste (sub forma unui videoclip) o găsiţi AICI. Am să încerc să fac eu un rezumat al acestui reportaj.

Dr.Mary Neale era pasionată împreună cu soţul ei de caiac, aşa că cei doi soţi îşi petreceau vacanţele practicând acest sport extrem. În anul 1999, în timpul unei vacanţe de caiac în Chile împreună cu soţul ei şi alţi pasionaţi, dr.Mary a fost atrasă de vâltoarea râului învolburat pe care se afla, într-o zonă de cascadă. Ea a fost prinsă şi blocată sub apele învolburate de către stânci, care i-au prins mîinile…aşa că nu mai putea ieşi la suprafaţă. Soarta îi era pecetluită…trebuia să moară, fiind în imposibilitatea de a mai respira. Singurul lucru care îl mai putea face era să se roage. „Am cerut să se facă voia Domnului…nu am cerut să fiu salvată. În momentul acela, simţeam un sentiment că eram protejată, că totul era în regulă, că soţul meu va fi bine, că ai mei copii vor fi bine, indiferent dacă eu voi trăi sau voi muri”.

După câteva minute de căutări, grupul cu care se afla doctoriţa şi-a dat seama că aceasta se afla prinsă de stânci, sub ape, dar nu puteau face mare lucru din cauza vitezei enorme a apelor învolburate. Dr.Mary îşi dădea seama că avea ruptă şi tibia (un lucru foarte dureros, de obicei), dar ea nu ţipa, pentru că nu avea dureri: „Nu aveam frică (…) Ştiam că mă aflam de prea mult timp sub apă pentru a mai fi în viaţă, şi totuşi mă simţeam mai vie decât am fost vreodată. Şi sentimentul acesta era mai real decât tot ce-am experimentat vreodată. Am simţit cum spiritul meu s-a desprins de trup şi m-am ridicat deasupra râului.”

După aceea, doctoriţa ne povesteşte de călătoria sa în paradis. După ce s-a desprins de trup, Mary s-a întâlnit cu mai multe fiinţe paradisiace: „Ele erau extrem de bucuroase să mă vadă şi să mă întâlnească. Şi eu ştiam că ele mă iubeau, atât timp cât existam. Şi ştiam că ele erau trimise de Dumnezeu. Ele m-au dus pe un drum extrem de minunat, către o structură sub formă de dom, plin de frumuseţe şi de culoare (…) Simţeam iubirea lui Dumnezeu, având un sentiment ce nu l-aş putea descrie vreodată (…) Eram absolut copleşită de senzaţia de a fi acasă, de a fi acolo unde mi-e locul.”

Dar, femeia fu dezamăgită, căci un spirit paradisiac îi spuse că timpul ei încă nu venise, că mai avea multe de făcut pe Pământ, trebuind să se întoarcă în trupul ei. Trupul înecat al doctoriţei fu până la urmă scos din râu de ceilalţi din grup. Şi a început resuscitarea… doctoriţa îşi putea vedea de deasupra trupul scos la marginea râului şi eforturile supraomeneşti făcute de ceilalţi pentru a o readuce la viaţă. Dr.Mary Neale a „reînviat” după aproape 25 de minute, lucru considerat ca fiind miracol medical. Ea şi-a revenit ulterior, şi, după o anumită perioadă, a scris o carte excepţională – „Spre paradis şi înapoi”, în care a vorbit despre cum cunoaşterea iubirii lui Dumnezeu a schimbat-o pentru totdeauna.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner