Hopa… Cercetătorii au constatat lipsa craniului din mormântul lui Shakespeare! Ar putea fi încă o dovadă că acesta n-a existat şi n-a scris niciodată operele celebre!


shakespeareMormântul lui William Shakespeare a fost învăluit în mister o bună perioadă de timp. Dar acum, cercetătorii au stabilit că craniul dramaturgului celebru a fost „probabil furat” acum mai bine de 200 de ani.

Cu ajutorul unui radar care e capabil de a penetra solul, echipa de la Universitatea Staffordshire a „radiografiat” mormântul lui Shakespeare de la Biserica Sfânta Treime din Stratford, în speranța de a confirma sau a nega un raport din secolul al 19-lea, care susținea că craniul său fusese furat de la locul său de odihnă cu peste opt decenii mai devreme. Rezultatele scanărilor au sugerat că povestea este adevărată.

„Avem locul de înmormântare al lui Shakespeare, cu o lipsă a capului, și avem o poveste care sugerează că, la un moment dat în istorie, cineva a venit și a luat craniul lui Shakespeare”, a declarat arheologul Kevin Colls. „Este foarte convingător pentru mine faptul că craniul lui nu se află la Sfânta Treime”.

Mormântul lui Shakespeare a rămas mult timp un subiect de dezbatere în rândul istoricilor, pentru că piatra funerară enigmatică nu poartă numele dramaturgului, dar în schimb are următorul conținut: „Binecuvântat fie cel ce lasă (în tihnă) aceste pietre și blestemat fie cel ce-mi mișcă oasele”.

Această scanare a mai relevat faptul că mormântul a fost mai mare decât se credea anterior și că trupul a fost îngropat mai degrabă într-un giulgiu, decât în ​​interiorul unui sicriu.

Sursa: BBC.com

P.S. Aşa cum am mai spus şi altă dată pe site, acest mormânt enigmatic (lipsa numelui pe mormânt, lipsa craniului) ne întăreşte încă o dată ideea că Shakespeare e posibil să nu fi existat niciodată, piesele sale fiind scrise de altcineva (posibil, ocultistul şi filozoful Bacon). O dovadă că William Shakespeare n-ar fi autorul propriilor scrieri literare e faptul că el nu a avut nicio educaţie universitară; a scrie asemenea opere monumentale necesita obligatoriu un anumit nivel de studii. Totodată pe certificatul de naştere a lui Shakespeare există semnătura sa, care se apropie mai degrabă de scrisul unui analfabet şi nu de cel al unui scriitor de nivel mondial. De asemenea, nu există niciun tablou pictat în timpul vieţii sale, ca oricare alt autor care era pictat în acele vremuri. Şi nu în ultimul rând, atunci când a murit, în registrul de evidenţă de la episcopie este trecut drept simplu “domn”; nu “actor” sau “scriitor” cum se obişnuia în timpurile acelea.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock