Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Monstrul din Fluviul Alb, un pinguin cu adevărat gigantic?

89

blankDin 1915 şi până la începutul anilor ’70, locuitorii oraşului Newport, din nord-estul statului Arkansas, au semnalat – din când în când – apariţia unui monstru în apele fluviului Alb, care străbate urbea. Apariţiile nu erau continue, ci sporadice. În 1917, de exemplu, un număr de cetăţeni au zărit apa agitându-se în mod straniu sau chiar au putut zări cauza tulburării.

Bramblett Bateman, un martor, a declarat sub prestare de jurământ, că „la data de 1 iulie a zărit” ceva “care a apărut la suprafaţa apei. De la distanţa la care mă aflam (375 de picioare) am apreciat că măsura vreo 12 picioare în lungime şi cam 4-5 picioare în lăţime. Nu i-am văzut nici capul şi nici coada (sic), dar s-a înălţat încet din apă şi a rămas în această poziţie vreo 5 minute. De data aceasta a rămas nemişcat, dar cu alte ocazii l-am văzut deplasându-se în susul şi în josul fluviului; niciodată nu am izbutit să determin dimensiunile monstrului.”

În după-amiaza acelei zile de 1 iulie, J. B. Reid, adjunctul şerifului din Jackson se afla cu Bateman când a apărut monstrul. Reid a întărit declaraţia lui Bateman, spunând: „De acolo unde ne aflam, la vreo 300 de picioare distanţă, am zărit spumă în cantitate mare şi băşici tulburând suprafaţa apei pe un diametru de 30 de picioare. Nu s-a ivit la locul respectiv ci la vreo 300 de picioare în amont. Arăta ca un sturion sau somn uriaş. După vreo două minute s-a scufundat în apă.”

Următoarea apariţie, căreia i s-a făcut publicitate, s-a petrecut în 1971. Un martor ocular a afirmat că a zărit „o făptură de dimensiunea unui vagon de marfă… şi de lungimea a trei sau patru autocamionete precum şi doi iarzi de-a latul”. „Aveai impresia că năpârlea, dar pielea îi era netedă”, a mai spus martorul. Un alt martor ocular, care a făcut şi o fotografie neclară a unei siluete care ieşea la suprafaţă în ziua de 28 iunie, a descris (la fel ca martorii din deceniile precedente) că apariţia fiinţei a fost însoţită de un urlet, un fel de muget sonor de vacă împletit cu nechezatul unui cal. Cu un asemenea prilej rar i s-a văzut faţa, deşi un timp foarte scurt. S-a spus că avea „un os” ieşit pe frunte.

Biologul Roy P. Mackal este de părere că „acest caz constituie exemplul elocvent al unui animal acvatic cunoscut, dar care şi-a părăsit habitatul normal din care pricină martorii oculari nu îl pot identifica, el nefiindu-le familiar. E limpede că animalul în cauză e o focă-elefant mascul, fie Mirounga leonina (din specia sudică), fie Mirounga angustiorstris (specia nordică)”. Mackal susţinea că vieţuitoarea urcase de la gurile fluviului Mississippi şi trecuse în fluviul Alb, care se ramifică din Mississippi, în statul Arkansas de centru-est.

Ivan T. Sanderson, biolog nonconformist, avansa o ipoteză şi mai surprinzătoare, sugerând că animalul era „un pinguin cu adevărat gigantic.”

Orgoni Crystal