Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cum de-a reuşit Edgar Hoover să se menţină în fruntea FBI-ului jumătate de secol

176

Edgar HooverCând a fost dezvoltată poliţia politică americană în 1908, sub forma Biroului Federal de Investigaţii (F.B.I.), ca şi Ohrana (poliţia secretă a Ţarului Rusiei), aceasta avea misiuni de spionaj, atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional. Misiunile de spionaj pe plan extern ale F.B.I. au încetat numai după 1947, când a luat fiinţă Agenţia Centrală de Informaţii (CIA).

Edgar Hoover (1895-1972) a condus F.B.I., în mod autoritar, timp de 48 ani, caz nemaiîntâlnit în istoria mondială a serviciilor secrete. Acest lucru s-a datorat faptului că E. Hoover a întocmit sute de mii de dosare ilegale, compromiţătoare, cu care a şantajat întreaga clasă politică din S.U.A. Între 1924 şi 1972, cât s-a aflat în fruntea F.B.I., E. Hoover s-a comportat ca un autocrat. Congresul S.U.A. era puternic influenţat de către acesta, iar un număr de opt preşedinţi, respectiv Calvin Coolidge, Herbert Hoover, F.D. Roosevelt, H. T ruman, D. Eisenhower, J.F. Kennedy, L. Johnson şi R. Nixon, au fost incapabili (datorită şantajului) să-l schimbe din funcţie, cu toate că mandatul de director al F.B.I. era de patru ani.

E. Hoover şi-a bătut joc de toate principiile democraţiei americane, a comis crime abominabile, el fiind de aceeaşi talie cu Lavreni Beria, şeful poliţiei politice a lui LV. Stalin şi Heinrich Himmler, şeful poliţiei politice a lui Adolf Hitler, dar mult mai longeviv. E. Hoover a murit pe tron ca orice monarh.

Orgoni Crystal