Unde se află „Sionul”, Paradisul, „cetatea lui Dumnezeu” din Biblie? Cumva pe steaua Alcyone din Pleiade, în jurul căreia se roteşte şi Soarele nostru?


alcyone 20În acest articol intitulat „Cine sunt cei 144.000 de aleşi din “Apocalipsa lui Ioan”? Fiinţe supranaturale sau oameni? Ei vor înfrunta armata Satanei, iar în final vor ajunge în paradis, pe Muntele Sion…” vorbeam despre „paradis”, unde s-ar găsi şi muntele Sion:

“Şi m-am uitat şi iată Mielul stătea pe muntele Sion şi cu El o sută patruzeci şi patru de mii, care aveau numele Lui şi numele Tatălui Lui, scris pe frunţile lor.” (Apocalipsa lui Ioan 14:1)

“Ci v-aţi apropiat de muntele Sion şi de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc şi de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească” (Evrei 12:22)

Dar, unde se găseşte acest „munte Sion”? Pe alt tărâm? În Psalmul 86 din Biblie se spune: „1. Temelia Sionului pe munţii cei sfinţi. Domnul iubeşte porţile Sionului, mai mult decât toate locaşurile lui Iacob. 2. Lucruri mărite s-au grăit despre tine, cetatea lui Dumnezeu”. Aşadar, „cetatea lui Dumnezeu” sau „oraşul lui Dumnezeu” se numeşte Sion. Dar acest cuvânt Sion/Zion se aseamănă mult cu „Alcyone” (se citeşte „Alsion”), o stea care se găseşte în constelaţia Taurul, din roiul stelar Pleiadelor. În limba arabă „al” pus în faţă este articularea unui cuvânt, de aici putându-se forma cuvântul „Al-cyone”. „Cyon” înseamnă „centru”, aşadar rezultând faptul că „Al Cyon” ar putea însemna simplu „Centrul”.

Interesant e faptul că, în tradiţia ezoterică, Alcyone reprezintă „Soarele central spiritual”, „Soarele-Mamă” care emite lumină. Se credea că Alcyone reprezintă centrul Universului, în jurul căruia se roteşte sistemul nostru solar. Astronomii nu mai sunt de acord astăzi cu această idee, deşi erau de acord în jurul anului 1850. În vechile tradiţii, arabii denumeau Alcyone ca fiind „Steaua centrală”, pe când babilonienii o vedeau ca „piatra de temelie”.

Interesant e faptul că până şi Martorii lui Iehova considerau la începutul sec.XX că Iehova s-ar afla în centrul Universului, pe steaua Alcyone: „Ştiinţa a descoperit că Soarele nu este un centru mort şi staţionar, ci se află şi el în mişcare. Oamenii de ştiinţă încă nu s-au pus de acord unde se află centrul. Totuşi, unde cred că direcţia centrului se află în zona Pleiadelor, în special în jurul lui Alcyone, steaua centrală a Pleiadelor. Alcyone se pare că este tronul de noapte, de unde Dumnezeu guvernează întreg Universul”.


Lasă un comentariu