Zilele acestea au avut loc două erupţii vulcanice puternice în diferite părţi din lume… Ar trebui să ne îngrijorăm?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

În ultimele zile, în lume au fost observate mai multe erupţii vulcanice puternice. Cam ciudat, nu?

Pe 12 noiembrie 2020, se împlinesc 7 zile de când vulcanul Kliuchevskoi a intrat într-o nouă perioadă de erupţii. Acesta e situat în peninsula Kamchatka (Rusia); lava a fost expulzată la o înălțime de aproximativ 300 de metri deasupra craterului. Lungimea lavei a atins circa 2 kilometri. Gazele și cenușa au fost trimise la o altitudine de 7.000 metri și s-au răspândit la 60 km est de vulcan.

Vulcanul Kliuchevskoi / Imagine: Alexander Panferov /Apanf / Instagram

Între timp, o explozie vulcanică puternică a avut loc la vulcanul Stromboli (Sicilia / Italia), pe 10 noiembrie 2020, la ora 21:04 (ora actuală). Această explozie a durat circa 6 minute, după aceasta urmând încă 3 mici explozii.

Vulcanul Stromboli
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock