Facebook
Orgoni Crystal

Vreţi un TV color pe gratis? Ucideţi 83.000 de şobolani!

sobolani4Un fermier de 40 de ani din Bangladesh a fost premiat cu un certificat şi un televizor color de către guvernul ţării, pentru că a reuşit să omoare peste 83.000 de şobolani în decurs de nouă luni. Pentru a dovedi recordul său, fermierul Mokhairul Islam a păstrat cozile tuturor rozătoarelor care i-au căzut victimă.

Guvernul din Bangladesh a demarat o campanie anti-şobolani pentru a proteja recoltele şi a reduce nevoia de importuri alimentare. Potrivit oficialilor, Bangladesh importă anual circa 3 milioane de tone de produse alimentare, în timp ce, conform datelor Ministerului Agriculturii, şobolanii distrug zilnic 1,5 până la 2 milioane de tone de recolte, relatează “The Telegraph”.

“Sunt extrem de fericit că am fost onorat astfel”, a declarat Mokhairul Islam, după ce a primit certificatul şi televizorul color în cadrul unei ceremonii la care au participat 500 de fermieri şi oficiali. “Este un moment extraordinar. Voi continua să-i ucid”, a promis el.

Fermierul a fost premiat şi datorită iniţiativei sale de a lansa, la nivel naţional, o campanie de o lună, în cadrul căreia se va încerca stârpirea a milioane de şobolani, în scopul protejării recoltelor şi a reducerii nevoii de importuri.

“Am putea reduce la jumătate importul de alimente, dacă vom avea succes cu campania din acest an”, a declarat Wais Kabir, directorul executiv al Consiliului de Cercetare din Agricultură. El le-a cerut tuturor, dar în special fermierilor, să considere uciderea şobolanilor un soi de sport. Guvernul a promis că va antrena mulţi fermieri şi studenţi în vederea campaniei din acest an. “Uciderea şobolanilor nu este uşoară, necesita antrenament”, a subliniat Kabir.

Mokhairul Islam a spus că a utilizat în primul rând otravă pentru stârpirea şobolanilor. Câştigătorul locului doi al concursului, Fakhrul Haque Akanda, s-a folosit în schimb mai ales de capcane şi a reuşit să omoare în acest fel circa 37.000 de rozătoare.

“Aceşti nenorociţi de şobolani sunt duşmanii mei, îmi distrug grădinile”, a declarat fermierul. “Să vă rugaţi pentru mine astfel încât să-mi pot continua misiunea şi să-i motivez şi pe alţii să mi se alăture”, a declarat el la ridicarea premiului.

Sursa: www.ziua.ro

Cuvinte-cheie: , , ,
Orgoni Crystal

 

Articole inrudite