Un calmar ciudat, asemănător unui extraterestru, a fost filmat în Golful Mexic. Braţele sale au circa 9 metri lungime!

3.230 vizualizari

calmar cu brate lungi 2Mai ţineţi minte de masivele devărsări de petrol din Golful Mexic (SUA), făcute în 2010 de compania petrolieră British Petroleum? (vezi articolul acesta: Sfârşitul lumii vine din cauza lui…British Petroleum!) Se pare că această poluare cu petrol a creat monştri submarini, căci specia de calmar surprinsă în Golful Mexic (şi care o puteţi vedea în stânga imaginii) pare a proveni dintr-un film SF!

Calmarul Mangapinna, uneori numit şi calmarul cu braţe lungi, are o lungime în jur de 9 metri, cu tentacule subţiri şi elastice, ce par a fi între 15 şi 20 de ori mai mari decât lungimea propriu-zisă a trupului calmarului. Până acum n-au fost observaţi calmari adulţi cu braţe lungi, dar o filmare rară al companiei Shell Oil ne prezintă această creatură ce are (parcă) o înfăţişare extraterestră!

Înregistrare video a fost captată de un vehicul subacvatic (denumit şi ROV) în Golful Mexic. Shell Oil, împreună cu alte companii, folosesc aceste vehicule pentru a studia apele din jurul puţurilor de petrol submarine. Calmarii Mangapinna au fost pentru prima dată descoperite în anul 1907, dar prima filmare a bizarei creaturi a avut loc abia în anul 1988, lângă coasta Braziliei. În 1998, un submersibil japonez, denumit Shinkai 6500, a filmat un alt calmar cu braţe lungi în Oceanul Indian, la sud de Mauritius. Dar, marea majoritate a calmarilor Mangapinna au fost observate în Golful Mexic.

Tare bizar mai arată…

calmar cu brate lungi