Sfârşitul lumii vine din cauza lui…British Petroleum!

3.689 vizualizari

scurgerea Golful MexiculuiAu trecut mai multe săptămâni de când o sondă aparţinând lui British Petroleum (BP – o corporaţie gigantică în domeniul petrolului) din Golful Mexic s-a defectat şi a cauzat cel mai mare dezastru ecologic din istoria Statelor Unite. Şi se pare că acest dezastru nu se mai opreşte. O fi începutul sfârşitului lumii? Să mă explic de ce, cu ajutorul articolului unui site prestigios din lume, InfoWars.com.

Puţul petrolier din care se extrage petrolul de pe adâncul oceanului nu mai poate fi izolat, astfel încât cantităţi imense de petrol continuă să se scurgă în fiecare zi din fundul Golfului Mexic. Tehnologia umană pe care o avem în prezent nu permite în prezent a repara această scurgere, sub presiunea imensă care există pe fundul oceanului. Nu există o asemenea tehnologie. În prezent se încearcă săparea altor puţuri petroliere în jurul puţului iniţial care a fost scăpat de sub control, dar e un lucru inutil, căci puţul original tot va arunca petrol. Singura modalitate eficientă ar fi aceea ca să umple vechea conductă de petrol spartă cu ciment şi să redirecţioneze petrolul într-un nou puţ săpat. Dar acest lucru nu e posibil din punct de vedere tehnologic. Ceea ce e mai grav îl reprezintă faptul că puţul de petrol original exercită o presiune imensă în împrejurimi şi va găsi noi rute pentru a ţâşni de pe fundul mării. Aşa că scurgerea de petrol nu va mai putea fi oprită.

Va fi rău, dar aceasta nu e vestea cea mai rea. Hidrogenul sulfurat, benzenul şi metilen cloridul (precum şi alte gaze toxice) se degajă împreună cu petrolul. În concentraţii de sute sau de mii de ori faţă de nivelul de siguranţă pentru om. Adică, vor fi niveluri mortale. Gândiţi-vă ce se va întâmpla atunci când uraganele vor veni şi vor absorbi aceşti vapori toxici, care vor fi lăsaţi să ajungă pe pământ sub forma ploilor. Vor fi ploi toxice. Iată ce spune şi un raport al Institutului pentru Studii Sudice: „Ultima evaluare a monitorizării aerului arată faptul că susbtanţele chimice emise în atmosferă vor constitui o ameninţare pentru viaţa omului”.

Aşadar, sfârşitul lumii va veni nu datorită vreunui cutremur, asteroid sau planetei Nibiru, ci ca urmare a incompetenţei unei companii petroliere?