Concluzie şocantă a mai multor studii ştiinţifice: noi, oamenii de azi, ne tragem din aceiaşi strămoşi comuni – Adam şi Eva

2971

În privinţa locului apariţiei primilor oameni, studii recente indică sigur continentul african, cu sprijinul geneticii moleculare. Astfel cercetătorii americani Douglas C. Wallace, apoi Wesley Brown, Rebecca Cann, Michael Hammer şi Stoneking Wilson au ajuns la concluzia că omul actual este originar din Africa.

Prin compararea secvenţelor ADN se pot constitui arborii genealogici ai omului. ADN-ul din nucleul celulei provine jumătate de la tată, jumătate de la mamă. Mitocondria maternă (mtADN) se transferă peste ani numai de la mamă la fiică, iar cromozomul y se transferă numai de la tată la fiu, în decursul generaţiilor.

Comparând mtADN-ul a peste 600 de femei, Douglas Wallace a concluzionat că toate aveau aceeaşi strămoaşă. Wesley Brown a comparat mtADN-ul de la 21 de femei din diverse rase şi regiuni geografice, concluzionând că prima strămoaşă a lor a trăit cu 300.000-180.000 de ani în urmă, în Africa.

Rebecca Cann a repetat experienţele pentru 147 de femei din rase diferite şi a stabilit că timpul cel mai probabil când a trăit această Evă, trebuie stabilit la circa 250.000 de ani în urmă. Cel mai vechi ADN din cele verificate era cel african.

Michael Hammer a analizat cromozomul y a 15 bărbaţi din Europa, Africa, Australia, Japonia şi a constatat că provine din acelaşi strămoş african, care a trăit cu circa 188.000 de ani în urmă.

Ar putea fi vorba despre Adam şi Eva, cum îi descrie Geneza? Dar unde este veriga lipsă?

Contrariantă, controversată, combătută de unii geneticieni şi antropologi este teoria unei echipe de cercetători din Chicago, condusă de dr. Bernard Dunforth. Studiind ADN-ul mitocondrial din ţesuturi prelevate de la fiinţe extraterestre, aflate printre resturile unei farfurii zburătoare, prăbuşite la jumătatea secolului trecut, ar fi stabilit că Homo sapiens şi extratereştri provin din aceleaşi rădăcini ancestrale. Orbitele şi cavităţile nazale ale extratereştrilor au o asemănare perfectă cu cele ale lui Homo erectus din care au evoluat omuleţii cenuşii, de aceeaşi înălţime: 1,40 m.

Conform afirmaţiei dr. Dunforth, omul modern şi omuleţii cenuşii (cei cunoscuţi cu numele nefilim în Biblie) au coexistat la un moment dat pe Terra. În urma unor conflicte devastatoare – probabil nucleare –, datorită dezvoltării halucinante a tehnologiilor proprii, au fost nevoiţi să părăsească Terra pe care se întorc adesea.