Concluzie şocantă a unui nou studiu: cangurii pot comunica cu oamenii! Încă o dovadă că ştim atât de puţine despre animale…


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Odată cu teoria greşită evoluţionismului din sec. al XIX-lea, oamenii au devenit atât de egocentrici, încât au crezut că doar ei sunt fiinţe inteligente pe această planetă. Afirmaţia este falsă, iar ea a fost demontată (ca şi teoria evoluţionismului) cu unele observaţii de bun simţ. În anul 2012, scriam în cadrul acestui articol – Inteligenţa incredibilă a papagalului Alex, o sfidare la adresa teoriei evoluţioniste. Tot creaţionismul are dreptate! – despre un papagal pe nume Alex, care, conform unor studii efectuate la Universitatea Brandeis (SUA) de către Dr. Irene Pepperberg, a reieşit că el avea o inteligenţă impresionantă, asemănătoare cu cea a unui copil de 5 ani!

Şi spuneam atunci că această inteligenţă a unui papagal constituie o mare problemă pentru evoluţionişti, cei care cred în evoluţia naturală şi treptată a fiinţelor pe Pământ, ele nefiind create de Dumnezeu, aşa cum susţin creaţioniştii. Dar ce spun evoluţioniştii? Că noi ne tragem din maimuţe, şi atunci, drept urmare, ruda noastră cea mai apropiată o constituie cimpanzeii, adevăraţi „verişori evoluţionari”. Dar iată că mult mai aproape de inteligenţa noastră sunt unele specii de papagali, care, deşi au creierul mult mai mic, îi pot chiar întrece pe cimpanzei la inteligenţă. În aceste condiţii, ce-ar trebui să mai spună evoluţioniştii? Că ruda noastră cea mai apropiată ar trebui să fie…papagalul, mult mai îndepărtat de om faţă de lanţul evoluţionar!?

Revenind la subiectul articolului de faţă, iată că un studiu recent făcut de cercetători din Londra și Sydney a demonstrat că şi cangurii pot comunica cu oamenii, nu numai animalele domestice (ca pisica, câinele, calul sau papagalul). Astfel, în cadrul experimentului, unor canguri le-au fost prezentate nişte alimente în cutii de plastic. După ce au încercat și nu au reușit să deschidă cutiile, cangurii și-au îndreptat privirile spre oameni, ba chiar uneori i-au împins sau zgâriat pentru a le cere ajutorul. Iar privirea lor era atât de intensă faţă de oameni, ca şi cum le-ar cere ajutorul!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO