Unde găsesc o maşină a timpului pentru a mă întoarce în anul 1992? Atunci întreaga lume era înnebunită după melodia „More and More” a lui „Captain Hollywood Project”…


La începutul anilor ’90, când eram adolescent, iubeam cu adevărat muzica, iar atunci se făcea muzică de calitate. Fără supărare, dar muzica zilelor noastre e atât de insipidă şi parcă lipsită de ritm… Aveam mulţi artişti muzicali preferaţi, dar cei mai îndrăgiţi erau, bineînţeles, Snap, Dune, DJ Bobo, Twenty 4 Seven, Technotronic şi mulţi alţii pe care acum nu mi-i amintesc. Însă, printre aceştia, se afla şi „Captain Hollywood Project”.

Nebunia în lume cu acest „Captain Hollywood Project” a început în 1992, odată ce cântărețul, dansatorul și producătorul de muzică Tony Dawson-Harrison (născut în America, dar stabilit de mai mulţi ani în Germania) a lansat hitul More and More”, care a fost nr.1 în Germania timp de 8 săptămâni, atingând primele 5 poziţii în ţări ca Austria, Belgia, Danemarca, Israel, Italia, Norvegia, Suedia sau Elveţia. Stilul acestei melodii – eurodance – a făcut ravagii prin discotecile din întreaga lume în anii 1992-1993, vânzându-se în peste 7 milioane de exemplare.

De fapt, la începutul anilor ’90, începuse în Europa (Germania, în special) să se nască moda eurodance-ului, cu o voce feminină (la refren) şi una masculină (ce cânta rap). Vezi, de exemplu, formaţiile Snap, Masterboy, 2Brothers on the 4 Floor etc. Iar Captain Hollywood Project nu făcea excepţie: vocea feminină era a cântăreţei Nina Gerhard, iar rapul era interpretat chiar de Tony Dawson-Harrison. Acesta din urmă mai avea o calitate: era un extrem de bun dansator şi coregraf, în anii ’80 conducând chiar şi o trupă de dansatori. Şi atunci când ştii să combini vocea cu o linie melodică dinamică şi cu dansul, succesul nu poate fi decât garantat!

În 1993, a urmat un alt single de succes al lui „Captain Hollywood Project”, „Only with You”, care are performanţe mai reduse decât primul singur, dar oricum impresionante. El a ajuns în primele 5 poziţii în topurile muzicale din Austria, Belgia, Germania, Suedia şi Elveţia şi între primele 10 în Statele Unite.

Oricum, melodia „More and More” rămâne una de referinţă în istoria eurodance-ului, dar şi a muzicii în general… Aş vrea să mă întorc în timp în 1992-1993. Nu se găseşte o „maşină a timpului”? Că aş lua-o oricând…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock