Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Unde găsesc o maşină a timpului pentru a mă întoarce în anul 1992? Atunci întreaga lume era înnebunită după melodia „More and More” a lui „Captain Hollywood Project”…

  •  
  •  
  •  
  •  

blankLa începutul anilor ’90, când eram adolescent, iubeam cu adevărat muzica, iar atunci se făcea muzică de calitate. Fără supărare, dar muzica zilelor noastre e atât de insipidă şi parcă lipsită de ritm… Aveam mulţi artişti muzicali preferaţi, dar cei mai îndrăgiţi erau, bineînţeles, Snap, Dune, DJ Bobo, Twenty 4 Seven, Technotronic şi mulţi alţii pe care acum nu mi-i amintesc. Însă, printre aceştia, se afla şi „Captain Hollywood Project”.

Nebunia în lume cu acest „Captain Hollywood Project” a început în 1992, odată ce cântărețul, dansatorul și producătorul de muzică Tony Dawson-Harrison (născut în America, dar stabilit de mai mulţi ani în Germania) a lansat hitul More and More”, care a fost nr.1 în Germania timp de 8 săptămâni, atingând primele 5 poziţii în ţări ca Austria, Belgia, Danemarca, Israel, Italia, Norvegia, Suedia sau Elveţia. Stilul acestei melodii – eurodance – a făcut ravagii prin discotecile din întreaga lume în anii 1992-1993, vânzându-se în peste 7 milioane de exemplare.

De fapt, la începutul anilor ’90, începuse în Europa (Germania, în special) să se nască moda eurodance-ului, cu o voce feminină (la refren) şi una masculină (ce cânta rap). Vezi, de exemplu, formaţiile Snap, Masterboy, 2Brothers on the 4 Floor etc. Iar Captain Hollywood Project nu făcea excepţie: vocea feminină era a cântăreţei Nina Gerhard, iar rapul era interpretat chiar de Tony Dawson-Harrison. Acesta din urmă mai avea o calitate: era un extrem de bun dansator şi coregraf, în anii ’80 conducând chiar şi o trupă de dansatori. Şi atunci când ştii să combini vocea cu o linie melodică dinamică şi cu dansul, succesul nu poate fi decât garantat!

În 1993, a urmat un alt single de succes al lui „Captain Hollywood Project”, „Only with You”, care are performanţe mai reduse decât primul singur, dar oricum impresionante. El a ajuns în primele 5 poziţii în topurile muzicale din Austria, Belgia, Germania, Suedia şi Elveţia şi între primele 10 în Statele Unite.

Oricum, melodia „More and More” rămâne una de referinţă în istoria eurodance-ului, dar şi a muzicii în general… Aş vrea să mă întorc în timp în 1992-1993. Nu se găseşte o „maşină a timpului”? Că aş lua-o oricând…


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu