„Norul Fantozzi”, un fenomen cu totul neobişnuit! În Palermo, Italia, a plouat doar în mijlocul unei străzi, dar nu şi în altă parte!


norul FantozziPe 3 martie 2014, o utilizatoare YouTube a postat pe canalul ei un videoclip despre o ploaie misterioasă în Palermo (Italia). Ce s-a întâmplat? Pur şi simplu ploua doar pe câţiva metri pătraţi în mijlocul străzii! În rest, peste tot, nu ploua deloc! Uau… aşa ceva n-am mai văzut! Iată descrierea videoclipului în limba italiană: „Norul Fantozzi există? S-ar părea că da! Un videoclip incredibil postat pe Facebook şi care prezintă un fenomen foarte neobişnuit ce a avut loc la Palermo. Urmăriți videoclipul care este popular pe Internet!”

Pentru cei ce nu ştiu ce reprezintă „norul Fantozzi”, iată explicaţia. Fantozzi este un personaj dintr-o serie de filme italiene care au apărut în anii 70 şi care au fost foarte populare la vremea lor. Fantozzi este un funcţionar mărunt, la o mare corporaţie condusă de un „director galactic” şi de o suită de directori cu titluri cel puţin la fel de pompoase. Este căsătorit cu o urâtanie şi are o fiică la fel de urâtă… Fantozzi este plin de defecte şi vicii şi pare urmărit tot timpul de ghinion… şi aici vine partea cea mai interesantă: are un mic norişor de ploaie ce îl urmăreşte de fiecare dată în timpul liber sau în vacanţă! Ca să-i strice vacanţa! Aşadar, de aici vine expresia „nor Fantozzi”.

Revenind la videoclipul de la finalul articolului, se poate vedea cum plouă în Palermo. Însă plouă doar în mijlocul străzii, pe o mică suprafaţă, şi nu în altă parte! Camera video se ridică în sus – nu se observă ca cineva să folosească vreun furtun de grădină. Ploaia cade pe o suprafaţă ovală de câţiva metri și nicăieri în altă parte. Ea nu vine din subteran; se poate vedea clar că e ploaie, curgând de sus.

Mai mulţi tineri râd şi tot spun „Dar e uscat peste tot, dar acolo plouă! Doar acolo!” Apoi, o fată face referire la „norul Fantozzi” de care am vorbit mai sus. Ce fenomen e acesta, oameni buni? Total neobişnuit… Sau o fi o farsă sau un viral?


Lasă un comentariu