Site de secrete, stiinta si metafizica

Inima regentului Franţei, Philip de Orleans, a fost mâncată de câine?

2 3

Era ora şapte seara când regentul Franţei, Philip de Orleans (1674-1723) aflat în compania galantă a aşa-zisei ducese de Phalaris, metresa sa, fu lovit de apoplexie. Înnebunită, ducesa strigă după ajutor, dar, cum niciun medic nu se afla la castel, fu adus în grabă un chirurg din oraş. Văzându-l că se pregăteşte să-i ia sânge, doamna de Sabran interveni: “Să nu faceţi asta, abia a fost la el o cocotă, îl omorâţi!” Avertismentul nu i-a fost însă luat în seamă şi, jumătate de oră mai târziu, regentul sucomba. Se pare că ultimele sale cuvinte au fost către doamna de Phalaris, care încerca să-l amuze: “Hai, spune…”

După unele istorisiri, inima regentului, prelevată la autopsie, ar fi fost mâncată de un uriaş dog danez al casei. Povestea nu pare însă a avea temei, de vreme ce inima a fost dusă cu toată ceremonia la Val-de-Grâce. Un oarecare, întrebat dacă văzuse trecând inima ducelui, a răspuns: “Nu, dar i-am văzut trecând sufletul pe Calea Infernului!”

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie