Cinci comori fabuloase care nu au fost găsite niciodată


V-aţi întrebat vreodată dacă o comoară enigmatică ar putea fi găsită la mulți metri sub pământul pe care pășiţi? Mulți visează să găsească acele comori minunate despre care se vorbește des și adevărul este că, deși șansele sunt cu adevărat extrem de mici, există încă multe comori care rămân ascunse lumii, așteptând într-o zi să fie descoperite de cei incredibil de norocoși. În acest articol, vă vom oferi informații despre cinci comori pierdute și legendare, care aşteaptă să fie descoperite.

1. Averea familiilor din Virginia (SUA). În timpul războiului civil american, generalul nordic John Singleton Mosby a confiscat mari averi de la familiile bogate din actualul stat Virginia. Bărbatul, văzându-se încolțit de dușmanii săi, se pare că a dat comoara unei persoane foarte de mare încredere pentru a o ascunde într-un loc îndepărtat, iar urma acestei averi s-a pierdut în istorie, spunându-se că s-ar afla ascunsă într-un loc ales strategic.

2. Comoara lui Flor Do Mar. Flor Do Mar a fost cea mai mare navă cu pânze construită la vremea sa și a reprezentat, desigur, o minune portugheză a navigației. Flor Do Mar se întorcea după ce Malacca a fost cucerită, deoarece regele portughez Alfonso ordonase navei să returneze o avere inimaginabilă luată de la regele Siamului drept tribut. Întorcându-se din Malacca, nava a fost prinsă de o furtună în strâmtoarea Malacca, unde s-a scufundat în noiembrie 1511. Nimeni nu știe locația sa exactă și, în ciuda expedițiilor pentru a o găsi, nava și comoara sa enormă rămân ascunse în mari adâncimi.

3. Aurul lui Atahualpa. Când Atahualpa a fost prins în Cajamarca de către conchistadorul spaniol Pizarro, el le-a cerut supușilor săi să adune o sumă mare de comori pentru a-și plăti libertatea. Potrivit legendei, spaniolii au respins în cele din urmă comoara, iar incașii au aruncat-o în lacul Yanacocha. Alte legende sugerează că incașul a îngropat comoara într-o peșteră secretă de munte. Se spune că comoara era pur și simplu de neimaginat.

4. Mormântul lui Genghis Han. Nu este un secret că mormintele marilor împărați și regi sunt pline de mari comori. Timp de secole, exploratorii și arheologii au încercat să găsească locul de odihnă final al marelui împărat mongol. Cu toate acestea, în ciuda numeroaselor căutări, mormântul lui Genghis Khan și potențiala sa comoară rămân ascunse. Legenda sugerează că mormântul adăpostește o comoară neprețuită și că ar putea fi îngropată undeva lângă râul Onon, care străbate Mongolia și Rusia.

5. Comoara Toplitz. La sfârşitul celui de-al doilea război mondial, au circulat nenumărate zvonuri despre soarta marii comori acumulate de către nazişti. Nepotul unui ofițer german a susținut că naziştii ar fi scufundat cufere încărcate cu aur într-un lac din Austria. Una dintre cele mai căutate comori ar putea să se odihnească pe fundul lacului Toplitz, din Austria, deși nu a fost găsită nicio dovadă a existenței sale.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO