Oamenii de știință se apropie de crearea antigravitației și a unui dispozitiv de compresie spațiu-timp, cunoscut sub numele de „warp drive”

  •  
  •  
  •  
  •  

Potrivit dr. Jack Sarfatti, profesor proeminent la Universitatea din California și preşedinte al Internet Science Education Project Foundation, oamenii de știință se apropie de crearea antigravitației și a unui dispozitiv de compresie spațiu-timp cunoscut sub numele de „warp drive”. Dr. Sarfatti a adus la cunoştinţă aceste lucruri prin contul său personal de socializare Linkedin.

În San Francisco, dr. Jack Sarfatti, un fizician teoretic respectat, conduce lucrări de pionierat cu dr. Keith Wanser, fizician inginer la Universitatea de Stat din California, Fullerton. Împreună lucrează la ceva inovator.

Cercetătorii lucrează pentru a dezvolta materiale speciale numite metamateriale, ce pot fi utilizate în proiectarea de dispozitive electronice, în cercetare științifică și în alte domenii conexe. Pornind de la teoria relativităţii generale a lui Einstein, pentru a se explica comportamentul gravitației în condiții speciale, trebuie inclus un S scalar în ecuație. Acest S reprezintă efectul crescut al metamaterialelor atunci când sunt excitate cu câmpuri electromagnetice, permițându-le să atingă o stare de rezonanță mare cu coerența cuantică Frohlich.

Clasa de aeronave numite „Tic Tac” reprezintă aplicaţia practică a celor discutate mai sus, fiind alcătuite din materiale supraconductoare special concepute, care se află într-o stare termodinamică de neechilibru. Aceste materiale pur şi simplu resping gravitația.

Luați în considerare posibilitatea de a utiliza un metamaterial pentru a face vehicule spațiale sferice. Acest lucru ar putea produce, de asemenea, unde de perturbare în jurul sferei, determinând deformarea timpului și spațiului. În cele din urmă, acest lucru ar permite navei spațiale să-și creeze propriul câmp gravitațional fără a fi nevoie de propulsoare sau amplificatoare, deoarece nu se mișcă fizic. Prin urmare, pasagerii navei nu experimentează accelerația unei rachete.

Tehnologia Warp Drive este ceva la care NASA a lucrat în secret și care ar putea deveni o posibilitate de călătorie spaţială în viitorul apropiat. În 2015, Warp Drive a ieșit la lumină în cadrul unui forum, în care NASA a spus că a găsit o modalitate de a accelera dincolo de viteza luminii. Soluția ar putea fi aceea de a amplasa o navă într-un spațiu care se mişcă mai repede decât viteza luminii! Prin urmare, nava în sine nu trebuie să se deplaseze cu viteza luminii, de la propriul sistem de propulsie. Fizicianul Miguel Alcubierre a fost primul care a identificat această posibilitate. El a descris-o ca “o staţionare a unei nave în interiorul unei bule de spaţiu-timp” care e determinată să se mişte cu viteza mai mare decât cea a luminii. A nu se uita că atât spaţiul, cât şi timpul pot fi (teoretic) deformate, distorsionate sau mutate. Citiţi mai multe în cadrul acestui articol: Nu mai e SF! NASA a creat accidental un “câmp de distorsiune”! Astfel, ca în “Star Trek”, se pot construi nave ce se deplasează cu viteze mai mari decât viteza luminii! Totuşi, prea multe informaţii nu au mai fost date publicităţii şi se pare că această posibilă tehnologie este ţinută la secret.


  •  
  •  
  •  
  •  

Un comentariu la „Oamenii de știință se apropie de crearea antigravitației și a unui dispozitiv de compresie spațiu-timp, cunoscut sub numele de „warp drive””

  1. Anti gravitatia nu garantează automat o viteza mai mare decit cea a luminii. Și dacă stam sa ne gândim bine, metamaterialele nu sunt o notiune noua. Warp, acesta este secretul, la el trebuie lucrat, doar ca va mai lua o buna bucata de timp…consider 50-100 de ani!

Lasă un comentariu