Wow! Inteligenţa Artificială a identificat 8 „tehnosemnături” în Univers, care ar putea demonstra existenţa civilizaţiilor extraterestre avansate


Imagine: rawpixel.com (Commons Creative – free)

Astronomii de la SETI au folosit Inteligența Artificială pentru a-i ajuta în căutarea semnelor de viață extraterestră inteligentă. Fondat în Mountain View, California, pe 20 noiembrie 1984, Institutul SETI are ca misiune scanarea în mod sistematic a cerului nopţii, pentru a găsi dovezi că nu suntem singuri în Univers. Una dintre modalităţile în care face acest lucru este găsirea în spaţiul cosmic a semnelor tehnologiei extraterestre (în special obiecte mari, cum ar fi sferele Dyson).

Găsirea acestor „tehnosemnături”, totuși, este ca și cum ai căuta un ac într-un car de fân. Mai recent, însă, progresele în Inteligența Artificială au facilitat munca oamenilor, putându-se astfel identifica posibile semne de interes, pe care oamenii le-ar putea rata cu ușurință. Acum, într-o nouă lucrare, cercetătorii au detaliat descoperirea a 8 potențiale tehnosemnături extraterestre în datele colectate în 2016, care de atunci au fost analizate de un algoritm complex de învățare automată. În total, Inteligenţa Artificială a trecut prin 480 de ore de date colectate de la 820 de sisteme stelare.

Semnalele candidate au fost descrise ca „semnale de bandă îngustă, provenind de la o sursă extraterestră”, deși în prezent rămâne neclar ce le produce. Vor fi necesare mai multe studii și analize suplimentare pentru a confirma sau a exclude semnificația lor.

Oricum, aceste descoperiri demonstrează eficiența utilizării Inteligenţei Artificiale pentru sarcini de această natură, existând toate șansele ca, într-o zi, într-un viitor nu prea îndepărtat, SETI să găsească semnalul care va răspunde odată pentru totdeauna la întrebarea „Suntem singuri în Univers?”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): articolul ştiinţific „A deep-learning search for technosignatures from 820 nearby stars” / nature.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO