Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Oamenii de ştiinţă au descoperit prima dovadă clară a existenţei altui Univers


Potrivit oamenilor de știință, un studiu recent efectuat asupra unei anomalii în spațiul cosmic, care a captivat imaginația și admirația experților de ani de zile, a furnizat dovezi că ar putea exista un alt Univers paralel cu al nostru. Noul studiu a fost publicat în Societatea Regală Astronomică (RAS).

Oamenii de știință au rămas uimiți de o anomalie masivă din Univers. Se referă la „Pata rece” („Cold spot”), care se întinde pe o distanță de 1,8 miliarde de ani-lumină. Dar nu dimensiunea ei este ceea ce a captat interesul experților, ci mai degrabă temperatura. Oamenii de știință au descoperit că această zonă este mai rece cu aproximativ 0,00015 grade Celsius, lucru pe care experții l-au descoperit prin măsurarea radiației de fundal din Universul nostru.

Harta cu radiaţia de fundal al Cosmosului, produsă de satelitul Planck. Roșu reprezintă regiunile ușor mai calde, iar albastru regiunile mai reci. Pata rece se află în mijloc:

„Pata rece” era considerată a fi aşa întrucât conținea mai puțină materie decât alte zone din Univers. Astronomii chiar au spus că ar putea fi vorba de un „super vid” masiv și au calculat că acesta conținea în jur de 10.000 de galaxii mai puțin în comparație cu alte zone ale Universului. Cu toate acestea, într-un studiu publicat recent despre galaxii, experți ai Societății Astronomice Regale (RAS) cred că acest super vid nu ar trebui să existe.

Oamenii de ştiinţă cred că galaxiile din „pata rece” sunt grupate împreună cu vidurile mai mici situate în „pata rece”. Cu toate acestea, experții au observat că aceste viduri mai mici nu sunt capabile să explice temperaturile diferite observate. Deci, ce înseamnă asta exact mai exact? Pentru a face legătura dintre variația de temperatură și vidurile mai mici, despre care se spune că există în „pata rece”, astronomii cred că este necesar un model cosmologic nestandard. Și, deși noul studiu a avut o mare marjă de eroare, simulările arată că există doar o șansă de 2% ca „pata rece” să se fi format la întâmplare.

O posibilă ipoteză pentru explicaţia acesteia ar fi aceea că „pata rece” reprezintă o zonă de coliziune între Universul nostru și un alt Univers. Aceasta ar fi o primă dovadă a faptului că miliarde de alte universuri pot exista ca și Universul nostru…


Lasă un comentariu