Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Am putea primi un răspuns de la extratereștri până în 2029, susține un nou studiu ştiinţific


Un răspuns la semnalele trimise de unele dintre navele noastre spațiale ar putea ajunge pe Pământ înainte de sfârşitul deceniului în care ne aflăm (adică 2029), spun oamenii de știință. Întrebarea dacă suntem singuri în Univers rămâne una dintre cele mai mari dificultăți filozofice ale timpului nostru. Deși pare aproape de neconceput că civilizația noastră să fie singură în Cosmos, totuşi nu avem încă nicio dovadă care să demonstreze contrariul.

Totuși, acest lucru ar putea să se schimbe în curând, conform unui nou studiu care a analizat posibilitatea ca o civilizație extraterestră inteligentă să fi oferit un răspuns la unele dintre semnalele pe care le-am trimis anterior în spațiul cosmic. Pentru a afla mai multe, oamenii de știință de la Universitatea din California au analizat semnalele trimise de pe Pământ către sondele Voyager 1, Voyager 2, Pioneer 10, Pioneer 11 și New Horizons, în scopul de a afla cât de departe ar fi ajuns acestea în spațiul cosmic și dacă ar fi putut fi interceptate de orice lumi extraterestre. Descoperirile lor au arătat că semnalele trimise către Voyager 2, Pioneer 10 și Pioneer 11 au ajuns deja la cel puțin un sistem stelar îndepărtat.

Dacă cineva de pe o planetă care orbitează aceste stele s-ar întâmpla să intercepteze semnalele și să trimită un răspuns, anul în care am putea primi un răspuns ar fi 2029.

De-a lungul timpului, semnalele pe care le-am trimis vor ajunge la tot mai multe sisteme stelare, crescând posibilitatea ca cineva, undeva, să preia semnalul și să încerce să răspundă. Având în vedere că este puțin probabil ca oricare dintre civilizațiile extraterestre să fie avansate din punct de vedere tehnologic, ar trebui să fim mai puţin optimişti…

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailymail.co.uk


Lasă un comentariu