Chiar există umanoizi necunoscuţi în munţii înalţi ai Pakistanului? „Barmanu” sau „omul pădurii” – jumătate om-jumătate fiară


Zona din nordul Pakistanului este o relicvă paleontologică. Aici natura îşi păstrează de veacuri originalitatea ancestrală; în districtul Sitral, cu deosebire, munţii, greu sau deloc accesibili, depăşesc, cu 67 din culmile lor, altitudinea de 6.000 de metri. În această zonă sălbatică, spun băştinaşii, „omul pădurii” (un umanoid necunoscut) se simte ca acasă.

Iată mărturisirea unui păstor: „În timp ce păşteam caprele, am văzut deodată în faţa mea, la o distanţă de numai trei metri, un om ciudat, jumătate om, jumătate fiară, despre existenţa căruia auzisem de mai multe ori. Am putut să-l observ vreme de două ore, până când, atacat de câinii mei, a dispărut în pădure. Era un mascul de circa 1,75 metri înălţime, cu întreg corpul acoperit de păr lung de 8-10 centimetri. Blana era de culoare brun-maronie. Avea faţa lată, pomeţii proeminenţi, nasul larg şi turtit şi arcadele acoperite cu sprâncene lungi. Membrele inferioare şi superioare – deosebit de lungi. Am observat că atât pieptul cât şi braţele şi picioarele erau foarte musculoase. Capul lipsit de frunte stătea pe un gât extrem de scurt”.

Acest hominid a mai fost văzut de mulţi ţărani din districtul Sitral, bipedul fiind cunoscut sub denumirea de „barmanu”, sau ceea ce în dialectul local înseamnă „omul pădurii”. Misterioasa specie n-ar avea nimic comun cu celebrul Yeti, omul zăpezilor. El s-ar situa – sunt de părere antropologii – între Homo sapiens și cel de Neanderthal, iar colonia din această zonă muntoasă a Pakistanului ar număra, după alte aproximări, o mie de indivizi. Martorii oculari sunt aici extrem de numeroși, iar omul pădurilor face parte din istoria orală a locului.

Omul pădurilor, mai spun băştinaşii, se fereşte de om, dar când întâlneşte femei vrea să aibă contact intim cu ele. Dar din nou mister şi întrebări fără răspuns! La fel ca în cazul lui Yeti, totul se bazează pe mărturii orale şi nicidecum pe probe ştiinţifice. Expediţiile organizate de societăţi internaţionale de criptozoologie şi paleontologie de organisme ştiinţifice şi militare au rămas fără rezultat.