Site de secrete, stiinta si metafizica

Enigmaticele catacombe din Malta… Locuitorii maltezi se închinau unui zeu reptilian înainte ca Sf.Pavel să-i convertească la creştinism?

1 30

În 1902, în oraşul Paola de pe insula Malta, muncitorii care încercau să construiască un complex nou de locuinţe, au dat peste un vast complex subteran, care data din perioada preistorică a Maltei, având aproximativ 3000 de ani vechime. De atunci, întreaga zonă a devenit un Patrimoniu Mondial UNESCO, fiind numit oficial Hal Saflieni Hypogeum. O cercetare arheologică mai extinsă a sitului a descoperit peste 30.000 de schelete umane,  inclusiv bărbaţi, femei şi copii. Multe cranii au o formă alungită şi neobişnuită, lucru care i-a uimit pe oamenii de ştiinţă, în privinţa originii lor etnice. Au început să se răspândească zvonuri, precum că acest sit constituie dovada tangibilă a unor specii umane subterane.

Locuitorii antici ai insulei se angajau în sacrificii umane, pentru a potoli setea zeului lor subteran, care se credea că locuia sub insulă. Numele pe care ei l-au dat acestui zeu se traduce prin “şarpe”. Atunci când Sfântul Pavel a fost naufragiat pe insula Malta, aşa cum apare în Biblie, se crede că el a fost muşcat de însuşi acest şarpe:

“1. Şi după ce am scăpat, am aflat că insula se numeşte Malta.
2. Iar locuitorii ei ne arătau o deosebită omenie, căci, aprinzând foc, ne-au luat pe toţi la ei din pricina ploii care era şi a frigului.
3. Şi strângând Pavel grămadă de găteje şi punându-le în foc, o viperă a ieşit de căldură şi s-a prins de mâna lui.
4. Şi când locuitorii au văzut vipera atârnând de mâna lui, ziceau unii către alţii: Desigur că ucigaş este omul acesta, pe care dreptatea nu l-a lăsat să trăiască, deşi a scăpat din mare.
5. Deci el, scuturând vipera în foc, n-a pătimit nici un rău.
6. Iar ei aşteptau ca el să se umfle, sau să cadă deodată mort. Dar aşteptând ei mult şi văzând că nu i se întâmplă nimic rău, şi-au schimbat gândul şi ziceau că el este un zeu.”
(Fapte 28:1-6)

Sf.Pavel a petrecut o mare parte pe această insulă în încercarea de a converti la creştinism locuitorii care se închinau zeităţii reptiliene. Se crede că unii oameni erau pedepsiţi în aceste catacombe, pentru a fi devoraţi de către marele şarpe, drept ofrandă.

Există o poveste conform căreia în anii 40, o lucrătoare la ambasada britanică din Malta a convins ghidul să o lase să pătrundă într-un loc din catacombă, interzis publicului. După ce a intrat într-un mic portal din perete, ea pretinde că a observat 20 de fiinţe reptiliene, acoperite cu păr alb; când una din aceste fiinţe şi-a ridicat palma, lumânarea din mâna femeii s-a stins. Cât adevăr şi câtă legendă există în această poveste, Dumnezeu ştie…

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie