Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Peste 7.000 de cranii alungite au fost descoperite într-un sanctuar din Malta; ele au fost ascunse de autorităţi pentru că nu erau de origine umană! Sursa „Revista „National Geographic” ian-iun 1920


În 1902, muncitorii de pe un șantier de construcții din Malta au fost uimiți când au descoperit ceea ce mai târziu a fost identificat ca fiind un sanctuar antic incredibil îngropat sub pământ. Povestea aceasta este una dintre descoperirile științifice și arheologice cele mai bizare și fascinante ale timpurilor recente.

Arheologii au evaluat situl arheologic și au constatat că aceasta era o construcție arhitecturală remarcabilă. Mai multe încăperi au fost descoperite, fiecare dintre acestea părând să aibă o funcție foarte specifică. Una dintre cele mai neobișnuite dintre acestea a fost menţionată de către cercetători ca fiind „camera oracolului”, unde vocea cuiva reverberează în jurul zidurilor. În această cameră, arheologii au descoperit o statuie a unei femei care doarme. În orice caz, mai multe statui feminine au fost descoperite în diferite locuri din complexul labirintic. Istoricii și arheologii nu au făcut decât speculații cu privire la scopul acestor statui, deoarece aproape nu se știe nimic despre societatea care le-a creat.

Se crede că sanctuarul a fost construit în urmă cu aproximativ 5.000 de ani, ceea ce il face să fie cea mai veche structură cunoscută în întreaga lume. Însă, există motive ca nu tot ce s-a descoperit aici să fie cunoscut şi asta pentru că s-au găsit numai puţin de 7.000 de schelete misterioase. Aceste schelete aveau cranii alungite incredibil de ciudate, care, în mod evident nu aparțineau ființelor umane. E adevărat că alungirea craniilor a fost o practică comună în multe culturi din întreaga lume, însă craniile din Malta nu aveau semnele unei manipulări fizice, ceea ce poate duce la concluzia că nu erau cranii umane.

În mod misterios, scheletele din Malta au fost furate, astfel încât acum nu se ştie unde sunt ţinute (poate că au fost chiar şi distruse!). Noroc că ele au putut fi examinate iniţial de câţiva oameni de ştiinţă.

Interesant e faptul că cranii asemănătoare au fost descoperite în Egipt și în regiunile din America de Sud. Reprezintă ele o rasă extraterestră antică? Şi dacă da, de ce se încearcă să se ascundă existenţa acestei rase?

Sursa: Revista „National Geographic” ian-iun 1920


Lasă un comentariu