Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

O mare teorie a conspiraţiei din istoria României: e posibil ca marii oameni de stat Nicolae Iorga şi Virgil Madgearu să fi fost asasinaţi nu de legionari, ci de mafia internaţională comunistă?

 • 192
 •  
 •  
 •  
  192
  Shares

Madgearu Iorga asasinati
Imagine: prelucrare proprie

Să vorbim puţin despre asasinarea a 2 mari oameni politici din istoria României: Nicolae Iorga şi Virgil Madgearu, în noiembrie 1940. Primul, Iorga, a fost şi premierul României prin anii ’30. Tot atunci, la sfârşitul lui noiembrie 1940, prin Masacrul de la Jilava au fost omorâţi printre alţii un alt fost prim-ministru, Gheorghe Argeşanu, Mihail Moruzov, fost director al SSI – Serviciul Secret de Informații al Armatei, Nicu Ștefănescu, fost adjunct al directorului SSI, Victor Iamandi, fost ministru al Justiţiei (vezi întreaga listă AICI).

De ce ar fi fost asasinat Nicolae Iorga de legionari, când şi el nu-i agrea pe evrei?

Istoria ne învaţă că de vină au fost legionarii. Dar oare conducerea legionară de atunci şi-a dat acordul pentru aceste asasinate crude? Cel puţin, în cazul lui Nicolae Iorga, a fost extrem de ciudat ca legionarii să şi-l fi dorit mort, pentru că acest mare istoric avea aceleaşi viziuni despre evrei ca şi legionarii. Citez de pe Wikipedia:

În 1901, când l-a blocat pe lingvistul evreu Lazăr Șăineanu în a obține un post de profesor, Iorga a scris că evreii aveau o „pasiune pentru laude mărețe și câștiguri multiple”; trei ani mai târziu, în Sămănătorul, a afirmat că Iașiul era ”poluat” de o comunitate de „afaceriști păgâni și ostili”. În 1937-1938, a susținut că evreii presau românii să plece din țară, și considera necesară „despăducherea” României prin colonizarea evreilor într-o țară proprie.

Într-un articol foarte interesant publicat pe napocanews.ro, autorul consideră că Traian Boeru, cel care a condus echipa morţii de asasinare a profesorilor Virgil Madgearu şi Nicolae Iorga, în noiembrie 1940, ar fi fost un agent sovietic NKVD infiltrat în mişcarea legionară. Citez din articol:

„Nicolae Iorga nu era iubit de legionari (…) cu toate acestea, legionarii nu doreau moartea marelui cărturar, nu neapărat că-l iubeau, ci intuiau clar consecinţele dezastroase de imagine datorate unui astfel de asasinat. Horia Sima în cartea „Era Libertăţii” descrie cum a încercat cu disperare să-i ajungă din urmă pe asasini şi cum cu o echipă din poliţia legionară au umblat cu maşinile toată noaptea pe Valea Prahovei pentru a preveni asasinatul, după ce au aflat informaţia că Traian Boeru vrea să-l ucidă pe cărturar. Personal a fost sunat Iorga acasă la Sinaia de către liderii legionari din Bucureşti care l-au avertizat că o echipă ieşită de sub control vrea să-l asasineze, dar soţia istoricului nu l-a lăsat pe acesta să fugă. Ciudat?”

Nicolae Iorga, ucis de agenţii NKVD ai lui Stalin!

După asasinat, Ion Antonescu le dă voie autorilor crimei să plece din ţară în Germania. Dar, conform aceluiaşi articol, „există o mărturie a generalului Nicuşor Dragomir, care a fost închis după război în Siberia şi care a aflat de la un general sovietic căzut în dizgraţie că nu legionarii, ci agentul lor infiltrat în rândurile Mişcării Legionare a pus la cale asasinarea lui Nicolae Iorga din ordinul lui Stalin, pentru a se crea o imagine proastă noului regim şi a induce instabilitatea în ţară, pretext clasic pentru o intervenţie militară sau o împărţeală a ţării între germani şi ruşi”.

Concluzia articolului este clară: „În fapt, marele cărturar a fost ucis de o echipă de agenţi NKVD, condusă de un spion înfiltrat: Traian Boeru, care a făcut jocul comuniştilor”.

virgil madgearuVirgil Madgearu a fost asasinat de puternica mafie comunistă internaţională, pentru că era complicele ei!

Dar, Radu Ştefan Vergatti, un istoric puţin cunoscut, are o teorie spectaculoasă a conspiraţiei. După părerea sa, adevărata ţintă a fost Virgil Madgearu, celelalte asasinate fiind „la derută”, pentru a da vina pe legionari. Economist de profesie, Virgil Madgearu era băgat în nişte poveşti financiare dubioase, chiar murdare. Mai exact, prin el se făceau plăţi puţin onorabile. Banii veneau de la bănci din România şi ajungeau în Occident la oameni foarte legaţi de Moscova.

Cum de-a ajuns Virgil Madgearu să nu se mai bucure de încrederea mafiei financiare comuniste e o altă poveste. Iar pentru ca asasinatul să nu ducă pe nimeni cu gândul la adevăraţii asasini, la cei care erau interesaţi de dispariţia lui Madgearu, l-au băgat pe Iorga şi pe alţii în scenariu, cu scopul de a compromite şi Mişcarea Legionară, un fel de bonus de nerefuzat! Chiar indispensabil!

Teoria mea a conspiraţiei

Deşi cred în teoria conspiraţiei a domnului profesor Ştefan Vergatti, eu cred că versiunea sa ar putea fi alta. Nicolae Iorga nu a fost asasinat „la derută”, ci intenţionat, pentru că ştia prea multe, din poziţia de fost premier. La fel, în noiembrie 1940 au fost asasinate şi alte persoane care ştiau multe despre mafia internaţională comunistă din România cum ar fi Mihail Moruzov, fost director al SSI – Serviciul Secret de Informații al Armatei sau Nicu Ștefănescu, fost adjunct al directorului SSI, conform listei publicate la începutul articolului.

Pe Virgil Madgearu nu l-au asasinat „băieţii”!

Pe ce se bazează profesorul Vergatti în teoria sa publicată şi în cartea sa excepţională „Puncte de vedere asupra faptelor petrecute în România între 21 şi 23 ianuarie 1941”? De mărturia profesorului Alexandru Halunga, secretarul şi colaboratorul de încredere al lui Virgil Madgearu. În plus, în anii 1970, participând la o comemorare la Cimitirul Bellu din Bucureşti, văduva lui Virgil Madgearu ar fi spus în gura mare: „Pe soţul meu nu l-au asasinat băieţii”. Aşa spuneau cucoanele din lumea bună a Bucureştilor din anii 30-40 legionarilor: „băieţii”.

Legătura secretă a bancherilor de pe Wall Street cu bolşevicii ruşi

În plus, mai trebuie reliefat un aspect. Au existat şi asasinate legionare, însă acestea nu se înscriu în stilul asasinatelor lui Iorga şi Madgearu. Asasinatele legionare au fost realizate cu sentimentul că astfel se produce o execuţie publică, a unor oameni foarte vinovaţi de poporul român. Execuţia nu urmărea batjocorirea mortului, ci era un „asasinat” în demnitate, dacă se poate spune aşa ceva. Asasinatul legionar a avut o valoare educativă, simbolică, urmărind descurajarea actului trădării, atât de frecvent în istoria noastră. Acum să nu credeţi că aş aproba şi acest gen de asasinat… Doamne fereşte! Doar voiam să scot în evidenţă faptul că Iorga şi Madgearu poate că au fost asasinaţi nu de legionari, ci de agenţi infiltraţi având legături cu mafia internaţională comunistă. Pentru că nu trebuie să uităm că Revoluţia bolşevică din Rusia s-a produs cu finanţarea bancherilor de pe Wall Street (citiţi mai multe un articol pe care l-am publicat în noiembrie 2009 – 7 noiembrie 1917: “Marea Revoluţie Socialistă” e de fapt “planul secret Marburg”):

„Instaurarea comunismului în Rusia, la 7 noiembrie 1917, nu a fost – câtuşi de puţin – un act spontan, ci rezultatul unui amplu proiect secret (“Planul Marburg”), pregătit minuţios în afară Rusiei. Şi finanţat generos de marii “bancheri internaţionali”. În primul rând de cei de pe Wall Street: Jacob Schiff, J.P. Morgan, Otto Kahn, Paul Warburg, John D. Rockefeller, Edward Henry Harriman, Frank Vanderlip. Finanţarea bolşevicilor de Wall Street era intermediată de bancă suedeză “NYA Banken”, condusă de bancherul promarxist Olof Aschberg. La începutul secolului XX, Andrew Carnegie a finanţat un plan secret prin care guvernele statelor importante să fie “comunizate”. Adică trecute, economic, la forma “monopolismului de stat”. Controlat de “bancherii internaţionali” de pe Wall Street, sistemul “monopolismului de stat” le-ar fi permis acestora să trateze economic şi financiar direct cu guvernele impuse de ei prin “revoluţii””.


 • 192
 •  
 •  
 •  
  192
  Shares
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu