Secretul „omului de Kampehl” – o mumie descoperită în 1794 în Germania


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

În anul 1794, la Kampehl, localitate situată în apropiere de Potsdam (Germania) a fost descoperită o mumie. Multă vreme nu s-a știut despre ce era vorba, cercetările urmărind elucidarea enigmei acestui așa-numit „om de Kampehl” prelungindu-se peste un secol.

În ţinut s-a născut la un moment dat o bizară legendă privind misterioasa mumie. Se spunea că ea ar fi corpul unui senior feudal ce ar fi trăit prin partea locului. Întâmplarea ar fi început din momentul în care un păstor a hotărât să se căsătorească cu o fată de o frumusețe răpitoare. Aflând despre intențiile ciobanului, nobilul i-a cerut acestuia aşa-numitul drept al seniorului. Înfuriat și simțindu-se înjosit, păstorul s-ar fi opus, dar a sfârșit prin a fi ucis de către însuși nobilul ce căuta să abuzeze de poziția sa. Crima a fost dată în vileag. Constrâns să dea socoteală episcopului local, seniorul respectiv, ca să scape de pedeapsă, s-ar fi jurat că nu el era asasinul, blestemând ca ucigaşului să-i rămână corpul neputrezit.

Cercetările însă au spus altceva. S-a stabilit că mumia este în fapt lordul Ch. Fr. Kahlbutz, decedat în 1702, al cărui cadavru s-a uscat, datorită unor cauze naturale: lipsa de umiditate şi prezenţa unui curent puternic de aer în cripta în care fusese depus.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock