Un cercetător al creaturilor Bigfoot crede că acestea ar putea constitui o ameninţare la adresa oamenilor


O specie neidentificată de hominid inteligent, biped, cutreieră pădurile din America de Nord? Thomas Markum, criptozoolog, producător de documentare şi expert Bigfoot, pare să creadă cu siguranță așa. Specialistul a remarcat că, deși se spune că creatura legendară atacă doar atunci când este provocată, există relatări despre presupuse răpiri care sugerează că Bigfoot ar putea căuta în mod activ posibile victime.

„Fără îndoială, un Bigfoot ar putea ucide cu ușurință un om dacă ar vrea. Mărimea și puterea ar fi de neegalat de un om”, a spus el. „Dar acesta ar fi un eveniment foarte rar, după părerea mea. Deși un Bigfoot ar putea face rău omului, acest lucru nu pare să se întâmple. Există câteva relatări despre atacuri ale lui Bigfoot, dar cele mai multe sunt doar după ce acesta a fost împuşcat”.

Pe tema răpirilor lui Bigfoot, Markum s-a referit la cazul lui Albert Ostman, un aventurier care ar fi fost răpit de una dintre creaturi și ținut captiv timp de 6 zile. „În timp ce Ostman dormea într-un cort, se presupune că un Bigfoot l-a răpit. El s-a trezit în prezența mai multor Bigfoot. În cele din urmă a scăpat”. Dar, ca întotdeauna, totuși, dovezile concludente ale acestui eveniment – sau ale creaturii în sine – rămân evazive.

Bigfoot, cunoscut și ca Sasquatch, este un criptid cu asemănare de maimuță. Se pretinde că locuiește în păduri, în special în cele din regiunea de nord-vest dinspre Pacific a Americii de Nord. Bigfoot este descris de obicei ca o ființă umanoidă bipedă, păroasă și de mari dimensiuni. Oamenii de știință nu cred în existența acestui animal, conisderând că este o combinație de folclor, identificări eronate și fals, nu o ființă adevărată. Însă câțiva savanți nu cred în „ştiinţa oficială” cu privire la acest subiect. Oricum, Bigfoot-ul rămâne însă unul dintre exemplele faimoase de criptid din categoria criptozoologiei.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): mirror.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock