Pe cerul Antarcticii a fost surprins „geamănul întunecat al Pământului”, planeta rece şi misterioasă „Blue Katchina”


9 aprilie 2012… Staţia Neumayer, baza germană a Antarcticii. Camerele video înregistrează, ca de obicei, această bază (le puteţi vedea pe acest site: http://www.awi.de/NM_WebCam/). Pe cerul nopţii, în jurul orei 22 GMT, apare un corp ceresc uriaş ca o minge (aşa cum se poate vedea în fotografia din stânga). Deşi mulţi ar spune-o din prima, nu, nu e Luna! Şi nu o spun eu, ci unii specialişti care au analizat imaginea. OK, dacă nu e Luna, atunci ce dracu e? Nicio planetă nu se poate apropia apropia atât de mult de Pământ, încât să apară atât de mare. Şi cum de nu a fost observat din altă parte de pe Pământ!? Întrebări misterioase ce rămân fără un răspuns clar.

Niciun astronom, nicio organizaţie ştiinţifică sau spaţială n-au menţionat nimic de acest corp ceresc. Singurii care au făcut o menţiune asupra ei sunt…unele site-uri conspiraţioniste, dar şi indienii hopi, din vremuri străvechi. Ei numesc „planeta misterioasa” drept „Blue Katchina” sau „Katchina cea albastră”, find considerată a fi „geamănul întunecat al Pământului”. Unii au identificat „Blue Katchina” cu mult mai cunoscuta şi celebra Nibiru.

„Blue Katchina” se crede că ar fi o „planetă întunecată”, de obicei invizibilă, fără viaţă, fără atmosferă şi fără apă. O planetă rece şi misterioasă. De ce este ea de obicei invizibilă? Stelele sunt de obicei vizibile noaptea, datorită luminii care o emit. Planetele sunt şi ele vizibile, întrucât reflectă razele luminoase ale stelelor şi nu le absorb. Sateliţii artificiali sunt şi ei vizibili, datorită materialului din care sunt făcuţi (metal), fiind astfel foarte reflectivi. Cometele sunt vizibile, în momentul în care îşi formează celebrele cozi. În schimb, asteroizii nu prea sunt vizibili, întrucât sunt formaţi din magmă solidificată, ce nu reflectează luminile vizibile. La fel se crede şi despre „Blue Katchina”… ca un corp ceresc ce nu reflectă, de obicei, lumina. Totuşi, ea ar putea fi observată în anumite condiţii. Pentru a înţelege mai bine, trebuie să luăm în considerare următoarele:

Soarele, la apusul sau răsăritul său, are o mărime aparentă (mai mare decât mărimea reală), datorită tendinţei razelor de lumină din spectrul roşu de a se curba. Aceste raze de lumină se curbează în apropierea Pământului, datorită gravitaţiei Terrei, şi, astfel, Soarele apare mult mai mare decât îl percepem noi. Acelaşi fenomen l-ar prezenta şi „Blue Katchina”: la orizont, uneori apare ca o planetă mare, de culoare galbenă, dar, când urcă mai sus, devine mai mică, ca o stea albastră. Dar „Blue Katchina” e, de obicei, invizibilă…

P.S. În colajul de poze de mai jos, se poate observa „Blue Katchina” apărând şi ziua, pe 15 iulie 2011, tot din staţia antarctică Neumayer.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock