Planeta X sau Nibiru se „apropie” din ce în ce mai mult de Pământ… NASA a descoperit o stea „rece” în apropierea sistemului nostru solar!


stea receSite-ul guvernamental NASA, jpl.nasa.gov anunţă că satelitul spaţial de explorare în infraroşu (WISE – Wide-field Infrared Survey Explorer) şi telescopul spaţial Spitzer au descoperit cea mai rece stea pitică brună, care este la fel de îngheţată ca Polul Nord de pe Pământ.

Imaginile de la telescoapele spațiale mai sus menţionate arată că distanța obiectului faţă de noi este de 7,2 ani-lumină, fiind astfel a patra stea apropiată faţă de noi, cel mai apropiat sistem, un trio de stele, Alpha Centauri, aflându-se la aproximativ 4 ani-lumină distanță. „Este foarte interesant pentru a descoperi un nou vecin al sistemului nostru solar, care este atât de aproape”, a declarat Kevin Luhman, astronom la Universitatea de Stat Pennsylvania.

Stelelor pitice brune le lipsește masa necesară pentru arderea combustibilului nuclear din interiorul lor, pentru a putea radia lumină. Noul nostru vecin, denumit WISE J085510.83 – 071442.5 are o temperatură la suprafaţă cuprinsă între -48 grade şi -13 grade Celsius. Acesta reprezintă un nou record, fiind astfel considerată până în prezent drept „cea mai rece stea” descoperită.

Piticele brune sunt invizibile atunci când sunt privite prin intermediul telescopului, dar ele pot fi detectate în infraroşu, chiar dacă „strălucirea” lor termică este slabă. „Acest obiect părea să se miște foarte repede în datele WISE”, a mai spus astronomul Luhman, ceea ce înseamnă că el se află destul de aproape de sistemul nostru solar.

WISE J085510.83 – 071442.5 este estimat a fi de 3 până la 10 ori mai mare decât masa lui Jupiter. Cu astfel de o masă destul de redusă, el ar putea fi un gigant de gaz similar cu Jupiter. Dar oamenii de ştiinţă estimează că este, probabil, o pitică brună, decât o planetă-gigant.

Aceeaşi ştire de pe site-ul NASA ne mai spune că „analiza WISE a demonstrat că în sistemul nostru solar probabil că nu există o planetă-gigant nedescoperită sau o stea binară, cunoscute sub numele de „Planeta X” sau „Nemesis”. Asta a şi dorit să prezinte acest articol: să nu ne facem iluzia că s-ar fi descoperit „planeta X”, ea fiind probabil o stea pitică maronie, fiind situată la o distanţă prea mare (7 ani-lumină) pentru a fi considerată ca făcând parte din sistemul nostru solar. Eu unul nu-i cred pe cei de la NASA… ori acest WISE J085510.83 – 071442.5 e situat mult mai aproape, ori se ştie de această planetă X, dar existenţa ei este ţinută ascunsă. Citiţi acest articol (Planeta X şi “Steaua Morţii” au fost descoperite încă de acum 30 de ani, iar nouă ni s-a ascuns acest lucru!), şi acolo veţi afla dovada că încă din 1983 se ştia de existenţa planetei X. Iar astronomii care au curajul să-i demonstreze existenţa, pot fi scoşi din scenă (Astronomi celebri din întreaga lume sunt scoşi din scenă de puterea ocultă pentru a nu ne oferi date despre planeta X).


Lasă un comentariu