Harta meteo a Australiei s-a transformat în negru ca urmare a valului de căldură neobişnuit! E din cauza unui fenomen ţinut ascuns de autorităţi?


Recent, un val de căldură neobişnuit a lovit Australia, unde temperaturi de până la 48 de grade Celsius au fost înregistrate în cele mai multe părți ale țării. Valul de căldură este de așteptat să atingă punctul său cel mai sever în această vineri (25 ianuarie 2019), când se așteaptă temperaturi şi mai extreme. Problema e că valul de căldură afectează unele dintre părțile cele mai dens populate ale țării.

În timp ce oamenii se pot folosi de tehnologie pentru a face faţă valului de căldură (aerul condiţionat, de exemplu), animalele nu sunt atât de norocoase. Temperaturile de peste 42 de grade Celsius sunt adesea fatale pentru liliecii de fructe. Aceste mici mamifere cad adesea inconștient din copaci datorită valului de căldură. Peste 20.000 de lilieci de fructe se estimează că au murit în această perioadă. Acest lucru este foarte grav, întrucât este o dereglare gravă a ecosistemului.

Cum în emisfera sudică este acum vară, nu e neobişnuit ca în Australia să fie cald, însă această căldură a atins deja un nivel prea ridicat. Chiar și în mijlocul nopții, temperaturile australiene nu scad de 35 de grade Celsius. Unii australieni s-au folosit de această căldură extremă pentru a găti fripturi sau ouă în mașinile lor. O friptură rămasă în mașină poate fi complet gătită în cinci ore! Întârzierea sezonului musonilor din nordul Australiei și lipsa aerului rece care se deplasează la nord de Antarctica contribuie la valul de căldură ciudat.

Mulţi au început deja să dea vina pe „încălzirea globală”, ca urmare a activităţii umane, însă realitatea s-ar putea să fie alta. Ceea ce autoritățile nu ne spun este că Pământul încetinește din ce în ce mai mult în rotația sa, determinând în final ca înclinarea către Soare să fie mai exagerată.


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock