O BROASCĂ VIE a fost găsită într-o mină de uraniu, într-un trunchi de arbore fosilizat. Cum a putut supravieţui acest animal, fără apă, hrană și aer, timp de câteva milioane de ani, cât zăcuse arborele în zăcământ!?


Ştirea asta pare a fi prea fantastică… dacă nu ar fi adevărată! La 2 februarie 1958, într-o mină de uraniu din statul Utah (SUA), patru muncitori (Charles North și fiul său, Tom North și Ted MacFarland) au dinamitat un trunchi de arbore fosilizat care se găsea în mijlocul unui filon uranifer foarte bogat. Explozia a crăpat trunchiul și, din interiorul său s-a ivit spre uimirea minerilor, o broască vie. Dusă la un laborator medical, broasca a trăit 58 de zile!

Nimeni nu și-a putut explica supraviețuirea acestui animal, fără apă, hrană și aer, timp de câteva milioane de ani, cât zăcuse arborele în zăcământ. Fenomene de acest gen se întâlnesc la unele specii de broaște din deșertul Kalahari precum și la unii pești africani, ce pot rămâne sub pământ ani de zile, încetinindu-și funcțiile vitale până aproape de nivelul minim. Dar niciun organism superior nu poate să și le suspende complet, asemeni bacteriilor, pentru o perioadă nedefinită…

Oare cum a fost posibil aşa ceva!?