Un nor lenticular ciudat a fost fotografiat deasupra Munţilor Bucegi. Ce-ascunde el?


Pe grupul de Facebook „Nu sunt singur pe munte”, Dan Petrescu publică o fotografie interesantă, cu următorul titlu: „Nor lenticular, Buşteni, 10.10.2018”. Norul bizar apare deasupra munţilor Bucegi.

Dar ce sunt norii lenticulari? Aceştia au primit această denumire datorită formelor de lentilă pe care le creează, fiind de obicei formate din aer care curge peste munţi. Oamenii de ştiinţă dau următoarea explicaţie: când se întâmplă acest lucru, o serie de valuri la scară largă se pot forma în direcţia vântului de munte. În cazul în care temperatura de la creasta muntelui scade la punctul de rouă, umezeala din aer se poate condensa şi, respectiv, poate forma nori lenticulari. Pe măsură ce aerul umed se mută înapoi în canalul valului, norul se poate transforma înapoi în vapori. Deci, norii lenticulari pot apărea şi dispărea relativ repede.

Există însă şi teorii ale conspiraţiei care spun că aceşti nori, ce pot căpăta forma unei farfurii zburătoare, pot ascunde OZN-uri; de fapt, OZN-urile s-ar camufla sub forma unor nori lenticulari. Dar, până când această teorie va fi validată sau demonstrată, deocamdată rămânem cu explicaţia ştiinţifică oficială…

Sursa articolului: facebook.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO