Un nor lenticular ciudat a fost fotografiat deasupra Munţilor Bucegi. Ce-ascunde el?


Pe grupul de Facebook „Nu sunt singur pe munte”, Dan Petrescu publică o fotografie interesantă, cu următorul titlu: „Nor lenticular, Buşteni, 10.10.2018”. Norul bizar apare deasupra munţilor Bucegi.

Dar ce sunt norii lenticulari? Aceştia au primit această denumire datorită formelor de lentilă pe care le creează, fiind de obicei formate din aer care curge peste munţi. Oamenii de ştiinţă dau următoarea explicaţie: când se întâmplă acest lucru, o serie de valuri la scară largă se pot forma în direcţia vântului de munte. În cazul în care temperatura de la creasta muntelui scade la punctul de rouă, umezeala din aer se poate condensa şi, respectiv, poate forma nori lenticulari. Pe măsură ce aerul umed se mută înapoi în canalul valului, norul se poate transforma înapoi în vapori. Deci, norii lenticulari pot apărea şi dispărea relativ repede.

Există însă şi teorii ale conspiraţiei care spun că aceşti nori, ce pot căpăta forma unei farfurii zburătoare, pot ascunde OZN-uri; de fapt, OZN-urile s-ar camufla sub forma unor nori lenticulari. Dar, până când această teorie va fi validată sau demonstrată, deocamdată rămânem cu explicaţia ştiinţifică oficială…

Sursa articolului: facebook.com