„Cartea tibetană a morţilor” şi experienţele moderne din apropierea morţii ne vorbesc despre conştiinţa superioară pe care o vom avea pe „tărâmul celălalt”


„Cartea tibetană a morților”, așa cum este cunoscută în mod obișnuit, este un text străvechi care a fost scris în scopul de a-i ajuta pe cei muribunzi/morţi să se descurce în tărâmul de după moarte. Această carte este o dovadă a atenției acordate de strămoșii noștri procesului morţii. În definitiv, moartea este un proces la fel de natural ca oricare altul.

Credința în existența unui suflet etern este cu siguranță una dintre ideile cele mai vechi din istoria omenirii. În zilele noastre, într-o lume din ce în ce mai nereligioasă, industrializată, noțiunea de „suflet etern” pare extrem de ciudată. În acest articol vom vorbi despre „Cartea tibetană a morților”, descrierile ei despre tărâmul morții şi experienţele din apropierea morţii pe care mai mulţi oameni le-au trăit, după ce au intrat în moarte clinică şi apoi au „reînviat”.

În cărţile care s-au scris despre experienţele din apropierea morţii (cea mai cunoscută fiind cea a lui dr. Moody, un pionier în domeniu) se regăsesc o serie de elemente comune ale pacienţilor care au intrat în moarte clinică: senzaţia din ieşire de corp, contactul cu rudele decedate, apariţia unei ființe de lumină, senzaţia de plutire, existenţa unui tunel, etc. În ceea ce priveşte „Cartea tibetană a morților”, se prezintă destul de succint lumea de dincolo. Textul în sine este ca un manual de comportament pentru cei aflaţi „Dincolo” şi care nu ştiu ce să facă, fiind cuprinşi de frică. În textul tibetan sunt oferite numeroase căi, în speranța că morții vor fi conștienți de ele, fie prin constientizarea învățăturii pe parcursul vieții pământești, fie prin intermediul unei persoane aflate încă în tărâmul celor vii.

Autorii „Cărţii tibetane a morților” spun că este foarte important ca o persoană să cunoască toate informaţiile despre tărâmul de dincolo, chiar dacă nu a înţeles pe deplin, pentru că odată ajuns „Dincolo”, acea persoană îşi va aduce aminte de orice cuvânt citit, atunci când se află în „starea intermediară”, şi asta pentru că intelectul devine de nouă ori mai lucid acolo. Foarte interesant e că şi dr. Raymond Moody ajunge la aceeaşi concluzie, după ce a intervievat zeci de oameni care au avut experienţe din apropierea morţii. El spune că „oamenii care au trecut prin această experiență au început să gândească mai lucid și mai rapid decât în ​​existența fizică. Ei simțeau dintr-o dată ca și cum ar fi existat o creștere a inteligenței lor”.

Într-un studiu asemănător publicat de Jeffrey Long, găsim un caz în care o femeie a intrat în moarte clinică imediat după nașterea celui de-al zecelea copil. Ea a spus: „M-am simțit trează și conștientă tot timpul; conștiința mea era nepământeană, mult mai mare decât o aveam aici în viață. Vedeam totul în jurul meu, la 360 de grade; mă puteam concentra pe ceea ce doream, chiar fără să mă gândesc la asta. Puteam privi în sus, în jos, în față și în spate, instantaneu”.

Howard Storm, un ateu militant, a avut şi el parte de o experienţă în apropierea morţii. El a povestit: „Evident, primul lucru la care m-am gândit a fost următorul: Este lucrul acesta o halucinație? Totuși, prin fiecare senzație de mine, am știut că nu era un vis sau o halucinație. Totul era, de fapt, mult mai real decât conștiința normală”.

În 1795, amiralul Sir Francis Beaufort, a fost aproape de moarte prin înec. A scăpat cu viaţă şi apoi a reuşit să povestească următoarele: „Deși simțurile îmi erau moarte, nu şi mintea; activitatea ei părea a fi învigorată, într-o măsură care nu poate fi descrisă. Gândurile mi se derulau într-o rapiditate de succesiuni, care nu numai că erau de nedescris, ci şi de neconceput pentru cei care nu s-au aflat într-o situaţie similară”.

Acesta să fie adevărul? După moarte, vom avea o conştiinţă mult superioară celei de pe Pământ? Oare trupul fizic ne încătuşează conştiinţa?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO