Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

O anomalie misterioasă situată sub Africa slăbeşte câmpul magnetic al Pământului

  •  
  •  
  •  
  •  

blankCeva în lume nu e în regulă: câmpul magnetic al Pământului slăbeşte în mod dramatic și, potrivit cercetărilor făcute până acum, această slăbire face parte dintr-o tendinţă care are o durată de peste 1.000 de ani. Câmpul magnetic al Pământului ne dă nu doar polii noștri (Polul Nord şi Polul Sud), dar el ne protejează de vânturile solare și de radiațiile cosmice.

Oamenii de ştiinţă spun că acest câmp magnetic va slăbi până la punctul în care s-ar putea să se răstoarne, adică să avem poli magnetici inversați. Iar ultima dată când a avut loc acest eveniment a fost cu aproximativ 780.000 de ani în urmă. Însă, trebuie ştiut faptul că inversarea polilor se produce încet, fiind vorba de mii de ani.

Pe de altă parte, există o regiune de pe Terra – Anomalia de Sud a Oceanului Atlantic – care se întinde din Chile până în Zimbabwe, unde câmpul magnetic este atât de slab, încât este periculos pentru sateliții Pământului să intre în această regiune, deoarece radiațiile suplimentare cosmice ar putea perturba echipamentele electronice de pe sateliţi.

„De multă vreme, am știut că acest câmp magnetic al Terrei se schimbă, dar nu știm cu adevărat dacă acest lucru este neobișnuit pentru această regiune sau dacă era normal”, declara în februarie 2018 fizicianul Vincent Hare de la Universitatea din Rochester, New York. Unul dintre motivele pentru care oamenii de știință nu știu prea multe despre istoria magnetică a acestei regiuni a Pământului este faptul că le lipsesc ceea ce se numesc datele arheomagnetice – dovada fizică a magnetismului din trecutul Pământului, păstrată în relicvele arheologice din epocile trecute.

Însă, între timp cercetătorii au găsit dovezi care arată că Anomalia de Sud a Oceanului Atlantic s-a mai întâmplat şi în alte perioade (anii 400-450, 700-750 şi 1225-1550). „Sunt dovezi puternice că există ceva neobișnuit între manta şi nucleul Pământului în zona Africii, care ar putea avea un impact important asupra câmpului magnetic global”, a declarat John Tarduno, unul din geologi care a studiat problema. Dar oare ce-ar fi?

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): sciencealert.com

  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal