Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Câmpul magnetic al Pământului produce mai multe accidente? Iar un nivel mai scăzut al câmpului duce la apariţia mai multor fenomene paranormale?

 • 190
 •  
 •  
 •  
  190
  Shares

blankPământul, ca un magnet, este înconjurat de un câmp magnetic. Dar, în loc să fie static şi neschimbător, câmpul geomagnetic al Pământului se află într-un flux continuu. Este lovit de particule solare cu încărcătură foarte mare, prin interacţiuni cu câmpurile magnetice ale altor planete şi prin mişcarea centrului topit al Pământului.

Timp de zeci de ani, înţelepciunea convenţională referitoare la câmpul geomagnetic al Pământului şi comportamentul uman spunea că efectele biomagnetice asupra omului sunt foarte scăzute şi sunt neglijabile în comparaţie cu alţi stimuli fizici din mediu. Această concluzie se baza pe presupunerea rezonabilă conform căreia energia absorbită de organismul uman datorită fluctuaţiilor geomagnetice se află sub „limita termică”. Acest lucru înseamnă că efectele sunt atât de minuscule încât funcţia celulară nu este influenţată sau afectată în niciun fel, deci nu se credea posibilă existenţa unor efecte comportamentale sau psihologice.

Însă cercetările recente sugerează că fluxul electromagnetic şi magnetic care se află mult sub limita termică, dar care urmăreşte anumite şabloane şi frecvenţe complexe afectează formaţiunile biologice, de la celule unitare şi până la psihologia şi comportamentul uman. Un număr mic – dar în creştere – de lucrări sugerează că variaţiile în câmpurile electromagnetice şi geomagnetice de frecvenţă extrem de scăzută afectează anumite forme de comportament uman.

Chiar dacă nu ştim de ce, faptul că aceste câmpuri afectează comportamentul uman este demonstrabil prin examinarea datelor istorice. De pildă, analizele accidentelor. O examinare a momentului în care 362.000 de accidente industriale şi 21.000 de accidente în trafic au avut loc ne arată corelaţii semnificative cu variaţiile câmpurilor geomagnetice. În plus, numeroase studii au descoperit corelaţii între schimbările câmpului geomagnetic planetar şi anumite forme de comportament uman neobişnuit şi anormal.

Un interes deosebit îl prezintă numărul în creştere de lucrări în domeniul parapsihologiei care sugerează că fenomenele paranormale se îmbunătăţesc pe măsură ce fluctuaţiile câmpului geomagnetic descresc. Există deja peste 10 studii care arată că performanţa fenomenelor paranormale este mai bună în zilele când câmpul geomagnetic este foarte redus. Anumiţi cercetători au speculat că această relaţie are loc datorită faptului că, atunci când câmpul geomagnetic este liniştit, atunci şi creierul uman este liniştit.


 • 190
 •  
 •  
 •  
  190
  Shares
Orgoni Crystal