Un om de ştiinţă irlandez crede că întâlnirea cu extratereştrii e iminentă! Ce-am putea face?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Unii oameni de știință consideră că întâlnirea noastră cu extratereștrii poate fi considerat un eveniment atât de sigur, încât spun că a sosit momentul să ne pregătim pentru a trăi cu ei. Potrivit astrofizicianului britanic Jocelyn Bell Burnell, întâlnirea așteptată cu o specie de viață extraterestră ar trebui să aibă loc cel mult în următoarea sută de ani.

Profesorul a declarat că vom găsi acești extratereștri pe o planetă stâncoasă care are dioxid de carbon și ozon în atmosferă. Rămâne întrebarea dacă ar trebui să ne prezentăm lor sau nu: „Trebuie să ne gândim la asta acum. Cui îi vom spune mai întâi despre descoperire? Presei? Guvernului? Papei?”, a spus ea la o conferință organizată la Dublin, Irlanda.

Dacă decidem să luăm contact cu extratereștrii, conversația ar putea dura zeci de ani sau chiar secole dacă este prin unde radio sau laser: „Nimic nu poate călători mai repede decât viteza luminii. Deci conversația noastră ar putea dura 50 sau 100 de ani sau chiar mai mult doar pentru a ajunge la destinație”, a spus Burnell.

Pe de altă parte, există oameni de știință care susțin că nu ar trebui să ne prezentăm extratereștrilor, deoarece extratereștrii ar putea fi ostili și ar putea invada Pământul. Oamenii de știință cred că extratereştrii care pot călători prin spațiu, ar avea o tehnologie suficient de avansată pentru a ne anihila: „Se poate întâmpla exact ceea ce s-a întâmplat când Cristofor Columb a sosit în America. Lucrurile nu s-au terminat prea bine pentru populația nativă”, a spus omul de știință Stephen Hawking, un fizician și cosmolog faimos britanic care a murit în 2018, și el îngrijorat de posibilitatea ca extratereștrii să invadeze Pământul în căutarea resurselor naturale.


Lasă un comentariu