OZN misterios pe fundul Mării Baltice!? Nu! Doar o modalitate de a mai face bani pe spatele naivilor

  •  
  •  
  •  
  •  

Primind mai multe emailuri, în care lumea mă îndeamnă să vorbesc despre ştirea cu „OZN-ul de pe fundul Mării Baltice” ce a apărut zilele acestea pe la televiziuni sau pe principalele site-uri de ştiri, am s-o fac, dar probabil că va exista un regret din partea celor pasionaţi de enigme şi conspiraţii.

Mai întâi, vă prezint ştirea originală de pe Realitatea.net:

„Pe fundul Mării Baltice a fost descoperit un obiect neidentificat, asemănător unui OZN, de către o companie de explorări subacvatice. Obiectul misterios are un diametru de 60 de metri, de mărimea unui avion Jumbo Jet. „Prima mea reacţie a fost să spun colegilor mei că avem un OZN aici, pe fundul mării”, a spus Peter Lindberg, conducătorul expediţiei subacvatice. Sonarul a identificat un obiect misterios, care are aproximativ 60 de metri în diametru, de mărimea unui Jumbo Jet. Şi nu este singur. În apropiere pe fundul mării se afla un alt obiect, mai mic, dar similar.

Ambele obiecte au lăsat urme, în spatele lor pe fundul mării, pe mai mult de 100 de metri. „Ar putea fi naveta Star Wars Millennium Falcon, o navă dintr-o lume interioară sau o versiune marina a Stonehenge?”, se întreabă Brooke Bowman. Ei bine, ar putea fi un naufragiu. Dar Lindberg spune că teoria că ar fi o navetă nu se ştie dacă este adevărată, din cauza dimensiunii neobişnuit de mare al obiectelor. Desigur, ar putea fi ceva dintr-un vas, dar este destul de mare. Marea Baltică este o comoară pentru echipele de exploratori şi un „laborator al naufragiului” pentru cercetători. „Chiar acum, ştim aproximativ 20.000 de obiecte, mai ales naufragii, pe fundul Mării Baltice. Dar cred că pot exista mai mult de 100.000”, a spus Lidberg.”

Ştirea a invadat canalele media din lume, având ca sursă articolele scrise pe CNN şi Yahoo News. Dar totuşi, cine ar fi urmărit cu atenţie în ultimul an acest gen de ştiri, ar fi aflat cu surprindere că „noutatea” nu e chiar nouă! Această ştire a mai apărut pe canalele de ştiri în iulie 2011. Iată, de exemplu, ştirea de pe site-ul on-line suedez Aftonbladet.se…din 2 iulie 2011!

„Să îndrăznim să spunem că este un OZN? Sau poate o formaţiune de piatră? Indiferent ce-ar fi, e clar că este total neobişnuit. Este foarte mare, având 300 de metri lungime. De aceea am putea spune că ar fi un OZN neobişnuit. Căutătorii de comori suedezi au găsit pe 18 iunie 2011 un disc gigant pe fundul Mării Baltice, între Finlanda şi Suedia. Discul a fost găsit la o adâncime de 87 de metri, având 60 de metri în diametru (…) Grupul care a găsit acest disc se numeşte „Exploratorii Oceanici” şi este condus de Peter Lindberg. El a declarat că: ‘Vezi o mulţime de lucruri ciudate în această profesie, dar în cei 17-18 ani de experienţă în domeniul vânării epavelor, n-am mai văzut niciodată aşa ceva. Forma sa, un cerc absolut perfect, face ca totul să fie unic!'”

Aşadar, nimic nou sub soare! Atunci, de ce aceaşi ştire este reîncălzită la o diferenţă de 6 luni? Eu nu văd aici decât o amplă operaţiune de marketing, prin care nişte oameni fac o mulţime de bani frumuşei din această afacere… Pe ce îmi bazez ideea exprimată mai sus? Citesc de pe site-ul oceanexplorer.se, dedicat operaţiunii „Descoperirii din Marea Baltică”:

„10/Oct/2011: Biletele pentru expediţiile submarine dedicate anomaliei discului din „Descoperirea Baltică” vor fi vândute la licitaţie, dar va fi stabilit un preţ minim, în apropierea sumei de 15.000 dolari. Echipa Ocean X, împreună cu Silvercrest Submarines lucrează în prezent la toate detaliile, pentru a face posibilă călătoria cu submarinul”.

06/Oct/2011: O experienţă de „o dată în viaţă” va fi oferită companiilor interesate sau persoanelor private care ar dori să participe atunci când obiectul ciudat în formă de disc va fi explorat. Un submarin de pasageri va prelua pasagerii până la fundul mării, iar aceştia vor privi anomalia. Este o oportunitate de a fi printre primii care vor vedea cu proprii lor ochi ce se întâmplă acolo jos.”

A plăti 15.000 de dolari, având probabilitatea de a nu vedea nimic interesant, mi se pare o afacere tare bună. Nu pentru noi, ci pentru cei care se ocupă de asemenea exploatări submarine. Iată deci, ce se ascunde în spatele marii „enigme”.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu