Oamenii de ştiinţă dau dreptate Bibliei: există un loc special în Univers, iar Pământul poate fi locul cel mai privilegiat

Conform principiului cosmologic, nu există loc special sau direcţie în întreg Universul, din punct de vedere al scării cosmice. Această presupunere a fost introdusă de Copernic care nu vedea Pământul ca centrul Universului, iar oamenii de ştiinţă moderni au presupus că legile fizicii sunt aceleaşi peste tot. Datorită acestui principiu cosmologic, oamenii de ştiinţă presupun că Universul este omogen – adică având o structură uniformă peste tot – şi izotrop – adică având proprietăţi uniforme peste tot.

Dar studii recente au relevat posibilitatea existenţei anizotropiei cosmologice, adică expansiunea Universului e mai mare într-o direcţie decât în alta, anunţă site-ul Physorg.com. Astfel, oamenii de ştiinţă au găsit faptul că Universul se expansionează mai repede într-o zonă redusă din emisfera nordică galactică. Acest lucru a fost observat cu ajutorul supernovelor de tip 1a, ce servesc ca standarde de măsurare, ca urmare a luminozităţii lor maxime, permiţând astfel cercetătorilor să măsoare distanţele cu mare acurateţe.

Această constatare este una curioasă, întrucât radiaţiile cosmice din fundal sau materia întunecată par a avea un grad mare de omogenitate şi izotropie la nivel cosmic. Întrucât omogenitatea şi izotropia constituie stâlpii de bază ai cosmologiei moderne, constatarea faptului că ele ar fi greşite ar schimba dramatic felul în care noi privim lumea.

P.S. Această descoperire vine din nou să răstoarne fizica tradiţională a lui Einstein care spune că legile fizicii sunt aceleaşi în întreg Universul. Într-un articol de anul trecut spuneam despre existenţa unei “axe a răului”, axa în jurul căreia corpurile cereşti se aliniază (https://www.lovendal.ro/wp52/axa-raului-axa-in-jurul-careia-corpurile-ceresti-se-aliniaza/). Aceasta ar însemna că în Univers există o zonă preferenţială, o direcţie unde anumite caracteristici fizice capătă anumite valori. Într-un alt articol, scris tot anul trecut (https://www.lovendal.ro/wp52/constanta-alpha-care-se-modifica-descoperirea-care-demonstreaza-ca-pamantul-se-afla-intr-un-loc-special-in-acest-univers/) spuneam de faptul că Pământul se află într-o zonă specială, acolo unde constanta alpha permite apariţia vieţii. Aşadar, nimic nu este peste tot la fel, iar din ce în ce mai multe dovezi, descoperite de oamenii de ştiinţă, vin să întărească ideea că Universul e diferit, iar că Pământul are într-adevăr un loc unic şi privilegiat în Univers. Oare o fi întâmplător că ne aflăm aici? Ce spune Biblia, de exemplu? Că Pământul e centrul Universului şi Dumnezeu a creat doar aici viaţa în întreg Universul. Nu peste mult timp, oamenii de ştiinţă o să ajungă la aceeaşi concluzie, cu “armele” ştiinţei.

Lasă un comentariu