Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

“Constanta” alpha care se modifică: descoperirea care demonstrează că Pământul se află într-un loc special în acest Univers

76

Pamant900Noi dovezi sprijină ideea precum că noi trăim într-o parte a Universului care este “corespunzătoare” pentru existenţa noastră, anunţă portalul New Scientist. Descoperirea controversată vine de la observaţia că una din constantele naturii pare a fi diferită în alte părţi ale Cosmosului. Dacă acest lucru s-ar demonstra că ar fi corect, atunci acest rezultat ar contrazice principiile descoperite de Einstein, care afirmă că legile fizicii sunt aceleaşi oriunde în Univers.

“Această descoperire a fost cu adevărat surprinzătoare “ a declarat John Webb de la Universitatea New South Wales din Sydney (Australia). Webb este autorul unui articol ce a fost trimis spre publicare revistei de specialitate Physical Review Letters.

Şi mai surprinzător îl reprezintă faptul că schimbarea constantelor fizice pare a avea o orientare, creându-se o “direcţie preferată” de-a lungul Cosmosului. Această idee a fost respinsă în urmă cu mai mult de 100 de ani, odată cu apariţia teoriei relativităţii a lui Einstein.

În centru acestui nou studiu se află o constantă, denumită alpha. Acest număr determină puterea interacţiunilor dintre lumină şi materie. În urmă cu un deceniu, Webb s-a folosit de observaţiile de la telescopul Keck din Hawaii pentru a analiza lumina unor obiecte cereşti foarte îndepărtate, denumite quasari. Datele sugerează faptul că alpha era ceva mai mică atunci când lumina acum 12 miliarde de ani, decât este ea obţinută în laboratoarele de pe Pământ, în momentul prezent.

În acelaşi timp, colegul lui Web, Julian King, şi el de la Universitatea New South Wales din Sydney (Australia), a analizat datele de la un alt telescop VLT (Chile), din altă regiune a cerului. Datele obţinute de la VLT sugerează faptul că valoarea lui alpha e ceva mai mare în altă parte a Universului decât pe Pământ.

Diferenţa în ambele cazuri e în jur de 1/1.000.000 din valoarea lui alpha de pe Pământ, ceea ce sugerează faptul că alpha variază, mai degrabă, în funcţie de spaţiu, decât de timp. “A fost un adevărat şoc” a declarat profesorul King.

Şi mai mult, analiza echipei din cele circa 300 de măsurători ale lui alpha în diverse puncte ale cerului arată faptul că această variaţie nu este una întâmplătoare, ci structurată, asemenea unui magnet tip bară. Universul pare a avea un alpha mai mare pe o parte, şi un alpha mai mic pe cealaltă. Această aliniere bipolară se potriveşte cu acel “curent de galaxii” care se mişcă în mod misterios înspre marginea Universului. Totuşi, ea nu se potriveşte cu un alt fenomen bipolar necunoscut, aşa numită “axă a răului” (zone fierbinţi şi reci din Cosmos, distribuite uniform de-a lungul unei axe; vezi mai multe în acest articol https://www.lovendal.ro/wp52/axa-raului-axa-in-jurul-careia-corpurile-ceresti-se-aliniaza/).

Pământul se află cam undeva la mijlocul acestor valori extreme ale lui alpha. Dacă rezultatele se dovedesc a fi corecte, atunci alpha în zona Pământului pare a avea valoarea care să permită “chimia cosmică”, şi astfel, viaţa, să apară. Dacă de exemplu, alpha ar creşte cu 4%, atunci stelele nu ar mai fi capabile să producă elementul carbon, făcând astfel imposibile procesele biochimice.

Chiar dacă rezultatul a fost acceptat pentru a fi publicat, totuşi va fi greu a-i convinge pe alţi oameni de ştiinţă că legile fizicii trebuie rescrise.

P.S. Eu cred că această nouă descoperire arată faptul că nu te poţi baza prea mult pe ştiinţă. Ceea ce pare acum adevărat, peste câteva decenii se va dovedi a fi fals. Şi asta faţă de religie/spiritualitate în care lucrurile şi principiile afirmate sunt constante de milenii întregi. În plus, descoperirea sugerează faptul că Pământul are, într-adevăr, un loc special în acest Univers, iar noi n-am fost creaţi întâmplător.

Orgoni Crystal