Pe îndepărtata planetă pitică Pluto s-a descoperit viaţă. Deocamdată molecule. Pe când plutonieni?


Un grup de oameni de ştiinţă au descoperit evidenţa unor „blocuri de viaţă” pe suprafaţa lui Pluto, anunţă The Inquisitr.com. Folosind Spectograful cosmic al telescopului spaţial Hubble, cercetătorii au descoperit evidenţa unor molecule organice complexe care ar putea fi responsabile pentru culoarea arămie al acestei planete pitice. Această descoperire a fost realizată după ce unii cercetători au observat faptul că Pluto absoarbe mai multă lumină ultravioletă decât în mod normal.

Şeful proiectului, Alan Stern, de la Southwest Research Institute din Boulder, Colorado, a spus: „Aceasta e o descoperire interesantă, întrucât hidrocarburile şi alte molecule ce ar putea fi responsabile pentru caracteristicile spectrale ultraviolete, ar putea fi, de asemenea, responsabile şi pentru culoarea arămie a lui Pluto.”

Pluto orbitează împreună cu alte obiecte de gheaţă (de asemenea, roşii) în ceea ce se numeşte centura Kuiper. Cercetătorii cred că aceşti compuşi organici ar putea exista şi în câteva obiecte din centura Kuiper. Cercetătorii vor avea ocazia să studieze mai aproape Pluto peste câţiva ani, atunci când naveta spaţială NASA New Horizon va vizita planeta pitică.

Pluto este o planetă pitică din Sistemul Solar, a doua ca mărime după Eris. Până în 2006 a fost considerată a noua planetă a Sistemului Solar, atât în ordinea distanței față de Soare, cât și a descoperirii. În 2006, a fost retrogradată la rangul de planetă pitică.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO