Cercetătorii ruşi devin alchimişti: pot transforma orice element în altul, adică din fier ar putea scoate chiar şi aur!


in aurAcesta a fost obiectivul alchimiștilor încă din antichitate – acela de transmutare a metalelor obişnuite în metale preţioase – dar acum, oamenii de știință din Federația Rusă spun că au creat o tehnologie care este capabilă să modifice protonii atomilor individuali, pentru a schimba forma lor elementară.

Un purtător de cuvânt al acestor cercetători, Vladislav Karbanov, a prezentat această ştire senzaţională într-o conferință de presă avută la Geneva în iunie 2016. Dl Karbanov susține că oamenii de știință ruşi lucrează la această tehnologie încă de la începutul anilor 1990, dar adevărații arhitecți ai tehnologiei sunt renumiţii chimiști Tamara Sahno și Victor Kurashov, care au făcut progrese majore în 2013 și au obținut un brevet pentru tehnologie în 2015.

Karbanov a explicat pe scurt cum funcționează tehnologia. El a spus că sunt necesare trei componente în acest proces. Prima componentă e reprezentată de deșeurile nucleare; a doua componentă o constituie un metal, cum ar fi vanadiu, crom, mangan, fier, cobalt, nichel, cupru sau zinc (fier de preferat, pentru că aceasta este cel mai puțin costisitor). Ingredientul final este, probabil, cel mai surprinzător: specii de bacterii ce cresc în fier și sulf. Aceste bacterii sunt selectate pentru nivelul lor de activitate, pentru rezistența la radiații și pentru adaptarea acestora la o soluție puternic sărată.

Bacteriile sunt suspendate în deșeurile nucleare, în prezența elementelor metalice într-un recipient închis. Karbanov susţine că procesul de transmutare începe imediat, dar este nevoie de o perioadă de două până la trei săptămâni înainte să fie obținute elementele corecte. Procesul se încheie atunci când izotopii creaţi sunt stabili. Potrivit lui Karbanov, această tehnologie va fi gata de utilizare pe scară industrială în câteva luni.

Dacă tehnologia este corectă, atunci aceasta ar avea o semnificaţie istorică pentru omenire, deschizând un nou capitol în progresul tehnologic, aplicaţiile potenţiale fiind practic nelimitate.

P.S. Părerea mea e că alchimiştii aveau în trecut tehnologia de transformare a unui element în altul (în special al unor metale, ca fierul, în aur), dar că această tehnologie era ţinută strict secret. Nu degeaba erau acele legende, care nu se puteau naşte din senin… iar acum, noi, în anul de graţie 2016, anunţăm că am redescoperit o tehnologie de transmutare a elementelor, o tehnologie demult cunoscută…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO